Εννοείται ότι, μετά από μία Δευτέρα που έγινε γνωστό ότι θα ιδρώσουμε μέχρι τελικής πτώσεως λόγω του καύσωνα Κλέων, θα είχαμε και μια φωτιά σε ιδιωτική κλινική στην οδό Μητροπόλεως. Ναι, γιατί όχι; Στη Θεσσαλονίκη φυσικά, από εκεί μας έρχονται οι πρωινές ειδήσεις. Την ίδια ώρα, ασθενοφόρα έχουν φτάσει για να τους παραλάβουν τους ασθενείς που την έκαναν γρήγορα-γρήγορα για να σωθούν.

Όσον αφορά την κατάσβεση, επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα, καθώς και ειδικό βραχιοκονοφόρο όχημα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στον ημιόροφο της κλινικής, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Πολλοί ασθενείς βρίσκονται ήδη εκτός κτηρίου, ενώ κάποιοι γιατροί και νοσηλευτές έχουν βγει στα μπαλκόνια του κτηρίου και χαζεύουν τη θέα. Ή και όχι. Μετά την εκκένωση του κτηρίου, πολλοί ασθενείς, με μέρος του προσωπικού, βρίσκονται στο πεζοδρόμιο επί της οδού Μητροπόλεως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πυροσβέστες επιχειρούν στο κτίριο, ενώ από τις εικόνες φαίνεται άσπρος καπνός να βγαίνει από την κορυφή της κλινικής. Σύμφωνα με μαρτυρίες του προσωπικού, η φωτιά ξεκίνησε από το υπόγειο και επεκτάθηκε γρήγορα προς τα πάνω μέσω του φωταγωγού.