Κάτι πάει λάθος αυτή τη σεζόν στη Ρόδο. Από τον υποβρύχιο σερβιτόρο μέχρι το ξύλο ΚΑΙ στο Δημαρχείο τώρα στον αποκλεισμό του λιμανιού από ιδιοκτήτες ταξί. Πάνω από 200 ταξί βρέθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ακαντιά και απέκλεισαν τον χώρο μέσω του οποίου εξέρχονται τα οχήματα από τα επιβατικά πλοία που εκτελούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Ροδιακή, η οποία παραθέτει και φωτογραφίες μέσω drone από την κινητοποίηση, στόχος είναι να εμποδιστεί η αποβίβαση των οχημάτων. Οι άνθρωποι που «δουλεύουν» τα ταξί του νησιού έχουν κατά την ίδια πηγή πληροφορίες ότι επίκειται αποβίβαση αριθμού οχημάτων για συγκεκριμένη εταιρεία που κάνει μεταφορές συνεργαζόμενη με την Uber.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του σωματείου των ιδιοκτητών ταξί κ. Θεοδόσης Καστανίδης, πολλοί συνάδελφοί του είναι αποφασισμένοι τις επόμενες μέρες να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις κλείνοντας τα λιμάνια και το αεροδρόμιο.

Πριν από λίγους μήνες, οι ταξιτζήδες έσπασαν αυτοκίνητα της Uber και χτύπησαν τους οδηγούς. Η επέμβαση του εισαγγελέα ήταν άμεση ενώ η εταιρεία διαμεσολάβησης μεταφορικού έργου που συνεργάζεται με την Uber κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά. Οι ταξιτζήδες τότε σταμάταγαν τους οδηγούς παράνομα για να ελέγξουν τα στοιχεία τους και να τους τραμπουκίσουν.

Αξίζει να ειπωθεί ότι έγκληση σε βάρος οδηγού ταξί για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας υπέβαλε την Τετάρτη 5 Ιουλίου μια 35χρονη υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας, που προσωρινά διαμένει στο Γεννάδι στη Ρόδο. Όπως κατήγγειλε η 35χρονη, παρελήφθη από όχημα ταξί, το οποίο το οδηγούσε άτομο που της συστήθηκε ως «Ανδρέας». Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου ο οδηγός του οχήματος έκανε ανάρμοστα σχόλια και έπειτα με το χέρι του – όπως είπε η γυναίκα- την θώπευσε αρχικά ακουμπώντας την στο πόδι και έπειτα συνέχισε να την αγγίζει προς το στήθος της.