Με νέες ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-έ-ς (#not) δηλώσεις επανέρχεται ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Ρόδο, όπου νέος σεζονέρ εκκολαπτόμενος Ιησούς σερβίρει (μάλλον καιρό τώρα και απλώς μόλις το ανακαλύψαμε) πελάτες μέσα στη θάλασσα. Συγκεκριμένα, στο Tlive του Alpha φαίνετια να είπε: “Εμείς δεν βάλαμε με το ζόρι τον εργαζόμενο να πάει μέσα στη θάλασσα. Το νερό έφτασε στο στήθος του γιατί είναι κοντός. Πήγε από μόνος του για να πάρει τα τυχερά”. Όπου τυχερά τα tips αντιλαμβανόμαστε που μάλλον αγοράζουν και την αξιοπρέπειά μας στο τέλος της μέρας.


“Πήγε από την άλλη πλευρά και όχι από εκεί που έπρεπε να πάει”, συνέχισε ο εργοδότης του νεαρού σερβιτόρου.


Σχετικά με την ειδική κατασκευή μέσα στη θάλασσα για τις ξαπλώστες, που δεν φαίνεται και πολύ νόμιμη, ανέφερε πως “είναι στο μάτι του καθενός να βλέπει αυτό που κάνουμε εμείς, που βάζουμε τις ξαπλώστρες στη θάλασσα”. Ψάχνουμε μεταφραστή εν τω μεταξύ. “Το κάνουμε γιατί θέλουμε να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό γιατί η παραλία δεν έχει κόσμο, μπας και έρθει κάποιος και κάτσει. Δεν είναι εμπορική παραλία εδώ”, συνέχισε.


Να υπενθυμίσουμε κάπου εδώ πως σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο ιδιοκτήτης έλεγε ότι το επίμαχο βίντεο με τον σερβιτόρο έχει δημοσιευθεί από ανταγωνιστή του.


Από τη στιγμή που το στιγμιότυπο έγινε viral ως τώρα, ο εισαγγελέας έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες στις οποίες ο σερβιτόρος του beach bar εξυπηρετούσε τις πλωτές ξαπλώστρες. Στο πλαίσιο της περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου πρόκειται να λάβουν καταθέσεις, αλλά και στοιχεία, προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς ισχύει στην προκειμένη περίπτωση.


Οι αντιδράσεις της κυβέρνησης

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ενημέρωσης από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, έγινε αναφορά στο περιστατικό με τον σερβιτόρο στη Ρόδο.


“Οι πολιτικές ηγεσίες των δυο αρμόδιων υπουργείων έδειξαν άμεσα αντανακλαστικά. Η τήρηση της νομοθεσίας είναι αδιαπραγμάτευτη για την κυβέρνηση και θα συνεχίσουμε να επεμβαίνουμε προς όφελος των εργαζομένων”, είπε ο κ. Μαρινάκης.

Για τις καταγγελίες για υπερβολικές τιμές στα νησιά απάντησε ότι εντείνονται οι έλεγχοι και θα ενταθούν περισσότερο. “Εμείς θέλουμε τις καταγγελίες και όλα θα εξετάζονται ακόμα και αν γίνεται από τα social media. Ούτε μισό βήμα πίσω από αυτό”, είπε χαρακτηριστικά.