Είτε στη Μύκονο είτε στους Αθήνα, το σουβλάκι θα το πληρώσεις. Και θα το πληρώσεις ακριβά. Αυτό, βέβαια, το ξέραμε αφού η τσέπη μας ήδη ουρλιάζει από τον πόνο μόλις πάμε στο ταμείο. Τώρα ήρθε και ο πρόεδρος εργαζόμενων καταναλωτών Α. Ραυτόπουλος να μας εξηγήσει ακόμα καλύτερα για ποιο λόγο το σουβλάκι είναι απλησίαστο και θεωρείται είδος πολυτελείας.

«Μπήκαμε στη ζοφερή πραγματικότητα… Ήρθε το καλοκαίρι, η ώρα να σηκώσουμε τα χαλιά και κάτω από τα χαλιά θα βρούμε φίδια», είπε ο κ. Ραυτόπουλος.

Μιλώντας στο Open, έκανε ειδική αναφορά στο φαγητό του λαού και την εκτόξευση της τιμής του. Τα στοιχεία της Ένωσης Ψητοπωλών Αθήνας για τις τρέχουσες τιμές τα λένε όλακαθώς το «τυλιχτό» πωλείται 2,8-3,5 ευρώ, ενώ το «καλαμάκι» 1,8-2,2 ευρώ στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου, Βασίλης Χρονόπουλος, εξήγησε ότι έχουν γίνει ακριβότερα «όλα, το κρέας, οι πατάτες, η πίτα, τα λαχανικά, οτιδήποτε, αλλά και η ενέργεια φυσικά. Κατά μέσο όρο, στη μαναβική μπορεί να φτάνει το 30%-40%, στα κρέατα γύρω στο 20%, στα τυριά γύρω στο 30%, στις πίτες 50%-60%».

Σύμφωνα με τον Απόστολο Ραυτόπουλου, στο «τυλιχτό» οι τιμές έχουν εκτοξευθεί αντίστοιχα, «από τα 2,2-2,3 ευρώ, τώρα υπάρχουν ελάχιστα μαγαζιά που μπορεί να το βρει κάποιος κάτω από 3 ευρώ». Πρακτικά, μία τετραμελής οικογένεια που θα έπαιρνε από 2 «τυλιχτά» θα ξόδευε προ διετίας περίπου 17,5 ευρώ, ενώ τώρα το κόστος μπορεί να πλησιάσει ακόμη και το διπλάσιο.