Ποιος είναι ο 35χρονος υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επιχειρηματίας Στέφανος Κασσελάκης; Ο αριστούχος του Κολλεγίου Αθηνών έχει στο CV μια επιτυχημένη καριέρα στη Goldman Sachs και θητεία στο επιτελείο του Τζο Μπάιντεν, είναι πλοιοκτήτης και ιδρυτής της Swift Bulk, εργάστηκε στο think tank εξωτερικής πολιτικής «Center for Strategic and International Studies» στην Ουάσινγκτον (διαβάζουμε στην Καθημερινή ότι με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου, προέδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και έλαβε δύο πτυχία στα χρηματοοικονομικά και στις διεθνείς επιστήμες, αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης και σήμερα δραστηριοποιείται στη ναυτιλία). Προχωράμε.

Σε τηλεοπτικό πολιτικό πάνελ του ACTION24 ο Παύλος Σαράκης, δείχνοντας μία αφίσα με ανθρώπους του ίδιου φύλου (το γνωστό επικοινωνιακό κόλπο του κόμματος μετά την Παναγία Γκέισα), που ήταν σε στάση του λεωφορείου, ανέφερε «ότι δεν επιθυμούμε αυτό τον τύπο της οικογένειας» προσθέτοντας μάλιστα πως είναι υπέρμαχος της «παραδοσιακής οικογένειας» και ότι αυτό το πρότυπο οικογένειας δε θα πρέπει να διαφημίζεται. Στην ερώτηση του κ. Κασσελάκη για ποιο λόγο τον ενοχλεί και αν προσωπικά τον έχει επηρεάσει με κάποιο τρόπο, ο κ. Σαράκης απάντησε πως «έχετε τις απόψεις σας, αλλά σεβαστείτε και τη δική μου».

«Δεν πρόκειται για άποψη, αλλά για τη ζωή μου» ήταν η αποστομωτική απάντηση του στελέχους στου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μοιράστηκε μία συγκινητική ιστορία ενός ζευγαριού λεσβιών με παιδί. Η γυναίκα που έφερε στον κόσμο αυτό το παιδί θα πεθάνει τους επόμενους μήνες και ο νόμος δεν επιτρέπει στο παιδί να μείνει με την σύντροφό της, καθώς ο νόμος δεν την αναγνωρίζει ως γονέα. Έτσι το παιδί θα αναγκαστεί να μείνει με τον παππού και τη γιαγιά του.

Ο κύριος Κασσελάκης ανέβασε το απόσπασμα στο Twitter γράφοντας ότι “κάθε ΛΟΑΤΚΙ, κάθε AMEA, κάθε ευάλωτος, περιθωριοποιημένος ή πρόσφυγας, που από χθες ανησυχεί ή/και φοβάται από την άνοδο της Ακροδεξιάς και τις θέσεις που θέλει να επιβάλει (μια μικρή γεύση στο video), πρέπει να γνωρίζει ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συλλογικά όσο κι εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε να είμαστε ΕΔΩ για να παλεύουμε για το δικαίωμά του στην προσωπική ευτυχία!”. Τα συγχαρητήρια μας για την καλύτερη απάντηση σε ομοφοβικό ακροδεξιό σε τηλεπτικό πάνελ.

Οι ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες δεν είναι άποψη. Και δεν θα σταματήσουμε να το λέμε δημόσια οι προοδευτικοί άνθρωποι αυτού του τόπου.