Μια πολύ ωραία μέρα έχει ξημερώσει για τη χώρα μας αφού ο πάντα σοφός και σωστός μπορούμε να πούμε, ελληνικός λαός, αποφάσισε να βάλει τρία ακροδεξιά κόμματα στη Βουλή μετά τις εκλογές τις 25ης Ιουνίου. Η πραγματική έκπληξη, όμως, ήταν μία καθώς την Ελληνική Λύση την περιμέναμε, το ίδιο -αν και όχι με τις ίδιες πιθανότητες- και τη ΝΙΚΗ. Αυτό που δεν περιμέναμε, τουλάχιστον με αυτό το ποσοστό, ήταν οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ. Μας συγχωρείτε για το caps lock, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζει και με το παραπάνω.

Ποιοι ήταν αυτοί όμως που ψήφισαν το κόμμα του Βασίλη Στίγκα που δεν είναι ακριβώς το κόμμα του Βασίλη Στίγκα; Ετοιμάστε τα χαρτομάντιλα, να χαρούμε εμείς νεολαία και γενικότερα τη νέα γενιά. Η βασική δεξαμενή των ψήφων για τον Λεωνίδα και τους 300 ήταν οι νέοι μεταξύ 17 με 34. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων το εθνικιστικό κόμμα έλαβε το 9,2% των ψήφων του από τις συγκεκριμένες ηλικίες. Μιλάμε για προοδευτικότητα όχι αστεία, μοιράζεστε την ίδια παραλία με αυτά τα άτομα.

Σε αυτό το σημείο αν πούμε πως πλησίασε τα ποσοστά που είχε το ΚΚΕ στους νέους (9,5%), ενώ την ίδια στιγμή είχε το υψηλότερο ποσοστό (6,7%) στις ηλικίες 35-54 ετών, ανάμεσα στα κόμματα που που εισέρχονται για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο. Φυσικά, η Νέα Δημοκρατία είχε το μεγαλύτερο ποσοστό στις ηλικίες 65+ καθώς έλαβε το 42,7% των ψήφων, ο ΣΥΡΙΖΑ στους 17-34 (20%), το ΠΑΣΟΚ (19,5%) και το ΚΚΕ (9,5%). Η Ελληνική Λύση, από την άλλη, είχε 4% στις ηλικίες 55-64, η Νίκη 5,5% στους 35-54, ενώ και η Πλεύση Ελευθερίας είχε το μεγαλύτερο ποσοστό της (5,2%) στις νεαρές ηλικίες.