Οι viral γιαγιάδες της Κρήτης επέστρεψαν, με ένα βίντεο τόσο cringe που καταλήγει αριστούργημα. Αυτή τη φορά δεν έχει ούτε μελιτζάνα, ούτε μπιφ με τράπερς όπως ο Light και ο Snik (αυτοί γενικώς είναι busy να μπιφάρουν ο ένας τον άλλο). Τέλος πάντων, αυτή τη φορά οι γιαγιάδες από την Κρήτη βάζουν στόχο τη Βουλή. Ιδρύουν κόμμα και σε ένα βίντεο/προεκλογική εκστρατεία/σίφουνα καταλήγουν να τρολάρουν από τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και το Maestro, μέχρι το TikTok του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Το λες επικό. 

Στο βίντεό τους αυτή τη φορά ιδρύουν μπροστά στα μάτια μας το “Γιαγιαδίστικο κίνημα ριζοσπαστικού ντολμαδιστικού συνασπισμού”. Cringe και tasty. Στο “σποτάκι” τους είναι εμφανείς οι επιρροές από το Maestro, ιδίως από τις σκηνές στο πιάνο μεταξύ Ορέστη και Κλέλιας, από τα -όχι ακριβώς- get ready with me του Κυριάκου Μητσοτάκη στο TikTok, από τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα τελευταία βέβαια δεν λείπουν και από το δικό τους κόμμα και γίνονται αφορμή για να πάρει το βίντεο μια πιο σκοτεινή τροπή. Σε soundtrack, ας πούμε πως οδηγείται σε ένα πιο σκληρό ραπ. Ναι; Ναι. 

Απολαύστε τες στο παρακάτω βίντεο: 

Να υπενθυμίσουμε κάπου εδώ πως το virality των γιαγιάδων από την Κρήτη οφείλεται στον Γιώργο Μπαλοθιάρη και τη Γωγώ Βερίγου, που με αφορμή την 20η επετειακή σεζόν της ραδιοφωνικής παραγωγής “Καλοκαίρι στον Νότο”, αποφάσισαν να υπογράψουν τόσο σε επίπεδο σκηνοθεσίας, όσο και σε επίπεδο σεναρίου το βίντεο αυτό. Και επειδή απορείτε, οι ίδιοι μιλώντας στην ΕΡΤ για τις γιαγιάδες, είπαν πως τα γυρίσματα δεν είναι και η πιο εύκολη δουλειά στον κόσμο. Πρακτικά, η πιο εύκολη δουλειά στον κόσμο είναι να πειστούν αυτές οι υπερτυπάρες να γίνουν πάλι viral.