Κάποιος έπρεπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Με τις Ευρωεκλογές να πλησιάζουν, τα κόμματα να κάνουν καταπληκτικές επιλογές υποψηφίων και τους ψηφοφόρους διχασμένους και μπερδεμένους, είπαμε να βγούμε μπροστά, να τολμήσουμε εκεί που όλοι οι άλλοι διστάζουν. Η λίστα που ακολουθεί περιέχει κάποια ονόματα που μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες εντός και εκτός Ευρωκοινοβουλίου. Θα τρομάξουν τους Ευρώπαίους; Ναι! Θα μας μισήσουν; Ίσως! Αλλά δεν γινόταν διαφορετικά.

Τι μπορούν να εγγυηθούν οι παρακάτω υποψήφιοι; Ελληνικό ταμπεραμέντο, σθένος και αυταπάρνηση, ευρηματικότητα και… τσαχπινιά! Χαρακτηριστικά που αποπνέει κάθε πολίτης της χώρας μας, δηλαδή. Α, και υπευθυνότητα!

Από την παρακάτω ονειρεμένη λίστα για την Ευρωβουλή, θα διαπιστώσετε και μόνοι σας πως κάτι λείπει. Δημήτρη Παπανώτα, κουράγιο!

Για μια ελληνική Ευρωβουλή

Θοδωρής Ζαγοράκης (ΠΑΣΟΚ), πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, αρχηγός – Έμπειρος, μπαρουτοκαπνισμένος, τώρα που πήρε και μεταγραφή θα έχει να αποδείξει πολλά!

Γιώργος Αυτιάς (ΝΔ), Δημοσιογράφος, παρουσιαστής – Ο πρώτος που θα μπαίνει στις διαπραγματεύσεις για να τους γλυκάνει, με τον καλό του τον λόγο, την ευφράδειά του στα… Ελληνικά, την παλικαριά και το Greek filotimo του.

Βέφα Αλεξιάδου (ΛΑΟΣ), Μαγείρισσα, επιχειρηματίας – Ακριβώς πίσω από τον Γιώργη Αυτιά. Κάντε εικόνα την κυρία Βέφα με ποδιά και ένα ταψί μουσακά, να τριγυρνάει στους διαδρόμους και τα έδρανα. Θα μας σβήσουν κάθε δανειακή σύμβαση.

Σάκης Αρναούτογλου (ΠΑΣΟΚ), Προγνώστης καιρικών φαινομένων – Όταν κάποιος πρέπει να τους πει τον κακό τους τον καιρό. (Ίσως υπάρξει κόντρα με τον Γιώργο Αυτιά, που βγάζει τα μερομήνια -ή όπως λέγονται).

Εύη Βατίδου (ΛΑΟΣ), socialite – Για επιπλέον κύρος.

Αγγελική Ηλιάδη (ΛΑΟΣ), Τραγουδίστρια – Όταν τα φαρμάκια δεν πάνε κάτω τα άτιμα, το κτίριο θα μετονομάζεται σε «Ευρωβουλή Live».

Νίκος Αναδιώτης (ΝΙΚΗ), Μοντέλο, ηθοποιός (;) – Αφού δεν μπορούμε να την κατακτήσουμε, ας τη γοητεύσουμε.

Μιχάλης Αεράκης (ΠΑΣΟΚ) – Ηθοποιός, ενσαρκώνει έναν ιερέα στην τηλεοπτική σειρά «Σασμός» – Για αγιασμούς, ευχέλαια και όταν θα πρέπει κάποιος να τους τα ψάλλει.