Τι θα έπρεπε να μας ανησυχήσει για το ενδεχόμενο να ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος; Κάποια περίεργη αναπάντεχη εξέλιξη στον πόλεμο της Ουκρανίας ίσως; Μια δήλωση-σοκ του Βλαντιμίρ Πούτιν ενδεχομένως; Όχι. Τα σημάδια είναι αλλού, είναι εκεί για όσους ξέρουν να τα διαβάζουν. Όπως οι καλοί συνάδελφοι στην Ελεύθερη Ώρα.

Μας το λένε ξεκάθαρα στο πρωτοσέλιδο της Δευτέρας (8/4). Μας ανοίγουν τα μάτια με «διπλό σημάδι». Μας μεταφέρουν νοερά σε Κωνσταντινούπολη και Βατικανό, έχουν πάντα μάτια, παντού ρεπορτάζ, παντού πηγές.

Τι συνέβη στην πραγματικότητα;

Ιδού τι μας μαθαίνει η «Ελεύθερη Ώρα», η εφημερίδα των μεγάλων αποκαλύψεων στο πρωτοσέλιδο της:

-Έπεσαν οι κουρτίνες στην Πλατυτέρα στην Αγία Σοφία, ενώ στους άλλους Ναούς διαβαζόταν η Γ’ Στάση των Χαιρετισμών

-Κατάρρευση μιας πολύ παλιάς εικόνας του Χριστού κατά την Αναστάσιμη Λειτουργία στο Βατικανό, παρουσία του Πάπα

Οι συνάδελφοι της εφημερίδας, πάντα πιστοί στο κυνήγι της είδησης και της γνώσης, ενώνουν τα παραπάνω με την ολική έκλειψη ηλίου της Δευτέρας (8/4). Κάτι που ούτως ή άλλως έχει πυροδοτήσει θύελλα σεναρίων – από σεξουαλική μαγική τελετή της NASA μέχρι πύλη στο χωρόχρονο από πλευράς CERN έχουμε ακούσει, τι μας περάσατε, είμαστε διαβασμένοι εμείς, στο Google.

Η «Ελεύθερη Ώρα» λοιπόν ενώνει τις τελίτσες και μας προειδοποιεί για επικείμενο Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επειδή έπεσαν οι κουρτίνες στην Αγιά Σοφιά και μια εικόνα στο Βατικανό σε συνδυασμό με ένα φυσικό φαινόμενο, ε μα είναι φως φανάρι, δεν είναι;

Δεν ξέρουμε για σας, αλλά εμείς ήδη ψάχνουμε καταφύγιο. Ο καιρός γαρ εγγύς. Γιατί (και πώς) ζουν ανάμεσά μας.