Τι σκεφτόμασταν αυτή την εβδομάδα; Είναι πολύ πιθανό να είμαστε οι πρωταγωνιστές ενός reality που βλέπουν σε άλλες χώρες του πλανήτη και δεν το ξέρουμε. Μπορεί να μοιάζει αστείο, αλλά το τρομακτικό είναι πως περνάει από το μυαλό μας. Δεν υπάρχει προηγμένη χώρα στον πλανήτη αυτή τη στιγμή που να περιφρονεί σε αυτόν τον βαθμό τους πολίτες της. Φυσικά με την ανοχή μας…

Αντί να ελπίζουμε σε μια αλλαγή που θα έρθει ουρανοκατέβατη, καλό θα ήταν να αφυπνιστούμε, δείχνοντας πως είναι ανεπίτρεπτο να επαναλαμβάνονται δυστυχήματα όπως αυτά των Τεμπών ή δολοφονίες όπως αυτή της Κυριακής. Τι πρέπει να γίνει για να πάψει η ανοχή μας; Θα μπορούσαμε για αρχή να απορρίπτουμε πρόσωπα που εισβάλλουν στη δημόσια σφαίρα όπως αυτά που ακολουθούν…

Πώς επιζούμε σε αυτή τη χώρα; Κατά τύχη, προφανώς! Η φρικτή εβδομάδα που πέρασε δεν μας έκανε σοφότερους. Όλα τα ξέρουμε και συνεχίζουμε να τα ανεχόμαστε.

Η… φιλοσοφημένη εμφάνιση του Νίκου Kαρβέλα

Βγαλμένος από τα όνειρα κάθε καφενειακού τύπου με ανησυχίες παντός είδους, ο Νίκος Καρβέλας εμφανίστηκε στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη για να αναπτύξει τις φιλοσοφικές θεωρίες του, να μεταδώσει αγνή φιλοσοφική σκέψη, να μας κάνει καλύτερους. Σύμφωνα με τον ίδιο τον φιλόσοφο, κάποια στιγμή απογοητεύτηκε από το επίπεδο της κουβέντας, χωρίς να νοιάζεται για την απογοήτευση των δύσμοιρων τηλεθεατών που είχαν χάσει το τηλε-κοντρόλ κάπου ανάμεσα στα μαξιλάρια.

Προς τιμήν της, η Λυμπεράκη προσπάθησε να σώσει οτιδήποτε μπορούσε να σωθεί, ενώ τρόλαρε έξυπνα τον απόγονο του «Πλάτωνα και του Αριστοτέλη».  

Ο στυγνός επαγγελματίας Ανδρέας Λοβέρδος

Η πολιτική επικοινωνία επιτάσσει την εμφάνιση ενός πολιτικού σε σημεία που έχουν συμβεί δυστυχήματα που απασχολούν τα media και την κοινωνία. Αυτή η κίνηση φανερώνει πως συμπάσχουν με συγγενείς θυμάτων και γενικότερα τα συναισθήματά τους ταυτίζονται με εκείνα του λαού.

Φυσικά, όταν γίνεται άκομψα, όταν συμβαίνει μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, όταν ο πολιτικός επιζητά να δει τη φωτογραφία του στα ειδησεογραφικά site και στα δελτία ειδήσεων, αυτό με κάποιον τρόπο βγαίνει προς τα έξω.

Υπάρχει και παράδειγμα ή αλλιώς, «ορίστε ο ορισμός του cringe»: Ο Ανδρέας Λοβέρδος και η επίσκεψη του στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων για να αφήσει λουλούδια στο σημείο όπου δολοφονήθηκε η Κυριακή.

Το δημόσιο κατηγορώ του Μανώλη Σφακιανάκη στην ευτυχία

Ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος δεν είχε αφήσει τηλεοπτικό στασίδι άδειο όσο ήταν επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο Μανώλης Σφακιανάκης, έκανε την επανεμφάνισή του για να σχολιάσει την αποτρόπαια δολοφονία της Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Δίχως ενσυναίσθηση, σαν να μην έχει ιδέα τι θα πει ευνομούμενο Κράτος, απέδωσε τη δολοφονία της 29χρονης δασκάλας από τον πρώην σύντροφό της, στη… γαλήνη και την ευτυχία που επικοινωνούσε μέσα από τα social media.

Φυσικά και τα σχόλια του ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών.

(Δυστυχώς έχει και συνέχεια)

Αν είσαι… «Υδροχόος σου αρέσουν τα challenges» (και δεν καταλαβαίνεις τίποτε! Κυριολεκτικά!)

Μετά τα εκτός πραγματικότητας σχόλια του, ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την αποπομπή του από την παράταξη «Αττική Μπροστά». Σε ένα νέο σόου, μπροστά στην κάμερα του κινητού του αυτή τη φορά, ο Μανώλης Σφακιανάκης, επέμεινε στα όσα είχε δηλώσει την προηγούμενη ημέρα, αποδέχθηκε την αποπομπή του (λίγο πριν τις επόμενες εκλογές είμαστε σίγουροι πως θα βρεθεί ξανά στον συνδυασμό) ενώ ξεκίνησε το βίντεο δηλώνοντας:  «Μας αρέσουν τα challenges, είμαστε Υδροχόοι, γεννημένοι για να ξαναγεννιόμαστε από τις στάχτη μας».

Όταν μιλάει η επιστήμη, εμείς πρέπει να σιωπούμε.

«Ο Γιώργος Μαρίνος στον φακό της εκπομπής μας»

Ένας άνθρωπος έχει επιλέξει να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Να ζήσει τη ζωή του με τον τρόπο που θέλει, τρόπο που δεν ενοχλεί κανέναν. Εντελώς ξαφνικά, παρουσιαστής μεσημεριανής εκπομπής ανακοίνωνε στους τηλεθεατές το αποκλειστικό του: «Ο Γιώργος Μαρίνος στον φακό της εκπομπής». Όλο αυτό βέβαια ήταν παραπλανητικό: Υπήρχε μια φωτογραφία του Μαρίνου και ένα παλαιότερο βίντεο του από τον οίκο ευγηρίας στον οποίο ζει.

Τελικά η τηλεθέαση είναι η αδελφή της απανθρωπιάς.