Ήταν μια εβδομάδα όπου στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας κυριάρχησε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και στήριξαν τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μπορεί η κυβέρνηση να βρήκε απρόσμενα(;) μία ψήφο παραπάνω, εκείνη του πρώην «Σπαρτιάτη» βουλευτή Χάρη Κατσιβαρδά, που λίγους μήνες μετά την εκλογή του έγινε «Αθηναίος». (Ok, δεν μπορεί κάθε προσπάθεια για χιούμορ να είναι επιτυχημένη, συνεχίζουμε απερίσπαστοι).

Ευτυχώς ήρθαν τρεις δικαστικές αποφάσεις για να μας ανακουφίσουν λίγο και να αισθανθούμε για λίγο πολίτες χώρας του δυτικού πολιτισμού: Οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις για Μίχο και Πισπιρίγκου, αντίστοιχα, και η αθωωτική για τον δημοσιογράφο Δημήτρη Αλικάκο, έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος τους ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως Ισίδωρος, για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση απορρήτου ιδιωτικής συνομιλίας και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Ωστόσο, δεν ήταν όλα ρόδινα. Και πώς θα μπορούσε, άλλωστε. Διαβάστε παρακάτω τι διαβάσαμε και ακούσαμε και βγάλτε μαζί μας τα μαντήλια να κλάψουμε.

Η Αφρικανική Σκόνη

Λογικό δεν είναι; Και θα ξανάρθει! Όλα τα αυτοκίνητα καφέ, όλοι οι δρόμοι καφέ επίσης.

Ένα site για την ακρίβεια

Τι κι αν σε όλες τις δημοσκοπήσεις το Νο1 πρόβλημα εμφανίζεται να είναι η ακρίβεια; Τι κι αν έχουν περάσει 2 χρόνια από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία; Τίποτε δεν μπορεί να κάνει τις τιμές να υποχωρήσουν στα προ 2022 επίπεδα. Αλλά να, μια καταπληκτική ιδέα του υπουργείου Ανάπτυξης ήρθε να αλλάξει όσα γνωρίζαμε… Μπαίνοντας στο E-katanalotis οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν πού πωλούνται τα πιο φτηνά προϊόντα.

Δεν μπορεί, φταίμε κι εμείς… Μας κατάλαβαν, προφανώς!

Kasselakis took his gun

Τι το θελε ο Στέφανος Κασσελάκης να πάρει όπλο και να παρελάσει; Τι το θελε! Δεν υπήρχε social media που να μην έπαιζε βίντεο του Πλεύρη του Β’ του ΟΥΚα (δεν χάνει ευκαιρία να μας θυμίσει πως είναι κομάντο), που να κατακεραυνώνει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς και οι δικοί του δεν μπορούσαν να τον ηρεμήσουν. Χαλάρωσε μπρο, ο άλλος κρατάει όπλο και είναι και στραβάδι. Δεν παίζουν με αυτά!

Το… πονόμετρο του Γιώργου Αυτιά

Δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή που ο Γιώργος Αυτιάς κερδίζει θέση στη συγκεκριμένη λίστα. Ένας κανονικός άνθρωπος θα στεναχωριόταν, ένας άνθρωπος των media θα χαίρετε αφού για εκείνον δεν υπάρχει καλή ή κακή δημοσιότητας. Μια ατάκα του μπαρουτοκαπνισμένο παρουσιαστή ήταν αρκετή για να μας κάψει… Μιλώντας για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών είπε πως «αυτοί που σιωπούν πολλές φορές πονάνε περισσότερο».

Πήρε το πονόμετρο στα χέρια ο παρουσιαστής; Όχι, αλλά το σημαντικό στις ημέρες μας δεν είναι η ουσία, αλλά οι εντυπώσεις. Τα γνωρίζει αυτά ο Γιώργαρος.

Χειροκροτώντας των υπουργό των Τεμπών

Περιμέναμε με αγωνία την ομιλία του πρώην υπουργού Μεταφορών, Αχιλλέα Καραμανλή, στη Βουλή. Περιμέναμε να δούμε αν θα υπάρχουν, κάποια έστω, ψήγματα αυτοκριτικής. Άδικα περιμέναμε. Αντί αυτού είδαμε μια πολιτική στάση, επιθέσεις εναντίον των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κλισέ εκφράσεις στην ανάγκη επίκλησης του συναισθήματος. Καμία ουσιώδη απάντηση για όσα υποστηρίζουν οι συγγενείς των θυμάτων, κανένα ενδιαφέρον για την αλήθεια. Οι εντυπώσεις ήταν το ζητούμενο και εκείνο που προκάλεσε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν το χειροκρότημα των συναδέλφων του, των βουλευτών της ΝΔ, με τη λήξη της ομιλίας του.