Πόσο γοητευτική ως ιδέα, και τρομακτική συνάμα για να τα λέμε όλα, το ταξίδι στο χρόνο. Οι άπειρες προεκτάσεις που μπορεί να πάρει δυνητικά κάτι τέτοιο, το τι και πόσα γεννά ως πιθανότητες, η φιλοσοφική και ηθική συζήτηση.  

Ο κύριος Στιούαρτ Χάμφρις πάντως, μόνο ανησυχίες τέτοιου είδους δεν είχε πριν από λίγα χρόνια, όταν ανέβασε μια φωτογραφία στο Twitter. Αυτός ένα αναπαλαιωμένο εσταντανέ ανάρτησε, το οποίο έδειχνε εργάτες εργοστασίου να ξεκουράζονται σε μία παραλία της Κορνουάλης, στη Μεγάλη Βρετανία, πίσω στο μακρινό 1943. «Μπορεί κανείς να αναγνωρίσει ποιο είναι το μέρος;», ρώτησε ευγενικά ο άνθρωπος.

Μόνο που από κάτω, στα σχόλια δηλαδή,. έγινε… σόου άλλου είδους. Ήταν ένας συγκεκριμένος τύπος στη φωτό που «τρέλανε» κάμποσους, οι οποίοι για κάποιο δικό τους, αρκετά περίεργο, λόγο θεώρησαν πως εντόπισαν έναν… ταξιδιώτη του χρόνου!

Τι πυροδότησε τη συζήτηση περί ταξιδιώτη του χρόνου

Ομολογουμένως δείχνει κάπως παράταιρος σε σχέση με τους υπόλοιπους, με το κοστούμι που φοράει, όχι ακριβώς αμφίεση παραλίας. Δεν είναι όμως (και τόσο…) αυτό που προξένησε θεωρίες και υποψίες. Όσο ότι φαίνεται να κρατάει κάτι στα χέρια του που μοιάζει με κινητό τηλέφωνο. Σαν να σκρολάρει στο Instagram ή κάτι τέτοιο!

Όπως καλά ξέρουμε βέβαια, είναι αδύνατον την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου να είχε κάποιος κινητό. Άρα, είπανε ορισμένοι, είναι… φως φανάρι, ότι το παλικάρι προέρχεται από το μέλλον.

ΟΚ πάντως, οι περισσότεροι αντιδράσανε φυσιολογικά. Και το έριξαν στην πλάκα ή προσπάθησαν να προσγειώσουν τους έχοντες ζωηρή φαντασία:

«Πιθανότατα απλώς ρυθμίζει το ρολόι του»

«Φαίνεται πως ο φερόμενος ως ταξιδιώτης του χρόνου είναι απλώς ένας άνδρας που στρίβει το τσιγάρο του….»

«Φαντάζομαι πως κάνει κάτι όπως το να τσεκάρει το ρολόι τσέπης του»

Γιατί χαλάτε τη «φάση» ρε παιδιά; Μη δούμε ταξιδιώτη του χρόνου, αμέσως να τον… (προσ)γειώσουμε!