Viral έχει γίνει από χθες το γράμμα αγανακτισμένου κατοίκου στα Εξάρχεια, που δεν άντεξε άλλο και το έβγαλε από μέσα του. Με καθόλου γλύκα λόγια ζήτησε από τους τουρίστες να γυρίσουν πίσω στη χώρα τους, γιατί έχουν γίνει πολύ ενοχλητικοί. Εντωμεταξύ να ανοίξουμε μια παρένθεση; Θα την ανοίξουμε. Αυτό το «go home» μας έφερε απευθείας στο μυαλό εκείνο το υπέρτατο που είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας «go back κυρία Μέρκελ, go back». Εντάξει, την κλείνουμε.

Ο κάτοικος στα Εξάρχεια έγραψε ένα γράμμα που λίγο πολύ αντικατοπτρίζει την άποψη των περισσοτέρων Εξαρχειωτών. Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα κάπως έχουν δυσκολέψει τα πράγματα στην περιοχή. Λίγο τα airbnb που συνεχώς αυξάνονται, λίγο το μετρό που έρχεται, όλο αυτό το gentrification έχει φέρει αναστάτωση. 

Ο εν λόγω κάτοικος, λοιπόν, απευθύνεται στο γράμμα του στους τουρίστες που συχνάζουν στην πολυκατοικία. Απ’ότι καταλαβαίνουμε εκεί που μένει θα υπάρχει airbnb και προφανώς θα γίνεται φασαρία. Εξηγώντας αρχικά το gentrification που έχει γίνει στην περιοχή προκειμένου οι τουρίστες να απολαμβάνουν φθηνές διακοπές, προχώρησε στη συνέχεια στο γεγονός πως κάποιοι στη πολυκατοικία εργάζονται και πρέπει να ξυπνήσουν νωρίς την επόμενη μέρα για να δουλέψουν 12 ώρες, για να μπορέσουν οι τουρίστες να ζήσουν τον μύθο τους στην Ελλάδα. «Σας παρακαλώ να το σεβαστείτε και να βγάλετε το σκασμό, αλλιώς γυρίστε σπίτια σας».

Πάντως, τα σχόλια δεν ήταν τόσο υποστηρικτικά, με διάφορους χρήστες να γράφουν: «Η αλήθεια είναι ότι το καταλαβαίνω για την φασαρία , αλλά οι τουρίστες δεν φταίνε σε κάτι . Άλλοι είναι οι λόγοι που υπάρχει αυτό το πρόβλημα» ή «Όλοι οι γείτονες τ@ βγάζουν κέρδος από τουρισμό και φταίει ο τουρίστας» ή «Ρε μάγκες τι φταίνε οι τουρίστες; Όταν εμείς πάμε στο εξωτερικό και φερομαστε σα τους αουγκανους είναι καλά;».

Υπήρχαν και θετικά σχόλια βέβαια, όπως «Δυστυχώς έχει δίκιο» ή «Σωστό,πολυ σωστό αλλα το go home λιγο περιττό».