Η στιγμή που το Facebook ζητάει να βάλουμε κωδικό για να μπούμε στο προφίλ μας, ε αυτή η στιγμή είναι που ο κρύος ιδρώτας κυλάει υπέροχα σε όλο το κορμί μας. Ποιον κωδικό μωρέ; Τι μας λες τώρα; Κάπως έτσι ήμασταν χθες, όταν τα δύο μεγάλα social media – facebook και instagram – έπεσαν ξαφνικά, με πολλούς χρήστες να αποσυνδέονται.

Meta, ήθελες μήπως να μας περάσεις κάποιο μήνυμα; Μήπως χρειαζόμαστε κάποια αποτοξίνωση από το facebook και το instagram και μας το έδειξες με τρόπο; Τελοσπάντων δεν θα μάθουμε ποτέ, αλλά πέρα από την πλάκα, η αναγκαστική αποσύνδεση από τα social media έδειξε για ακόμη μια φορά πόσο εξαρτημένοι είμαστε. Δεν είναι κάποιο νέο, αλλά απλά μια συνειδητοποίηση της ζωούλας μας.

Και δυστυχώς το αντιλαμβανόμαστε μόνο αυτές τις στιγμές που δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Και το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι; Ότι μπαίνουμε ανά ένα λεπτό για να δούμε αν έχει φτιάξει. Μιλάμε για τέτοια εξάρτηση. Πάντως το μόνο καλό όταν πέφτουν τα social media της Meta, είναι οι χιουμοριστικές αναρτήσεις στο X. Διότι αυτό καλά κρατεί, μέχρι και ο Έλον Μασκ τρόλαρε.

Ιδού κάποια ωραία: