Λίγο λίγο και τελικά… πολύ, οι Simpsons έφτασαν να θεωρούνται κάτι σαν Νοστράδαμος. Η πασίγνωστη σειρά κινουμένων σχεδίων έχει ένα μεταφυσικό ποσοστό επαληθευμένων προφητειών (ή εξαιρετική διορατικότητα, για τους πιο πεζούς). Και ο κόσμος του Apple Vision Pro είναι το επόμενο «hit» από το… παρελθόν του animation.

Οι Simpsons είχαν ανοίξει παράθυρο στο μέλλον, από το 2016 ήδη. Όσοι πιστοί είχαν τα μάτια τους ανοιχτά, είδαν! Αυτό θυμήθηκαν ορισμένοι, με εμφανή διάθεση χιούμορ – προφανώς.

Και οι εικόνες που έχουν πλημμυρίσει τα social media τις τελευταίες μέρες, είναι το επεισόδιο εκείνο σε real life, με κανονικούς ανθρώπους όχι καρτούν για πρωταγωνιστές. Εικόνες που θυμίζουν επεισόδιο Black Mirror, για να μείνουμε σε τηλεοπτικές παρομοιώσεις… Σαν δυστοπία…

Οι περισσότερες αντιδράσεις, σε πρώτη φάση, είναι αρνητικές. Ο κόσμος το αντιμετωπίζει μουδιασμένα στην καλύτερη, με τρόμο στη χειρότερη. «Θα γίνουμε τεχνολογικά ζόμπι» λένε ορισμένοι και αλήθεια είναι πως αυτά τα ειδικά, τρόπον τινά, γυαλιά της Apple κάτι σου κάνουν ως εικόνα, κάπως σε ταράζουν.

Αρκετοί άλλοι βέβαια, λένε πως είναι απλά θέμα χρόνου να το συνηθίσουμε και αυτό. Απλώς είναι κάτι καινούριο και μας χτυπάει περίεργα. Όταν επεκταθεί, λένε, η χρήση του θα γίνει απλώς ένα ακόμα τεχνολογικό μέσο για το ευ ζην μας.

Η Apple από μεριάς της φιλοδοξεί να άλλαξε μια για πάντα αυτό που αποκαλείται «τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας». Προς το παρόν το προϊόν κυκλοφορεί μόνο στις ΗΠΑ. Και αρκετοί από όσους το έχουν χρησιμοποιήσει, δηλώνουν εκστασιασμένοι.

Επίσης το κόστος είναι πολύ τσιμπημένο για την ώρα (3.500 δολάρια), αλλά αυτό δεν έχει αποτρέψει από το να πουληθούν ήδη πάνω από 200.000 συσκευές, ενώ η εταιρεία έχει υποσχεθεί πως τα επόμενα μοντέλα θα προσφέρονται σε πιο προσιτές τιμές. Το μέλλον είναι ήδη εδώ; Οι Simpsons πάντως, το… ήξεραν. Και αυτό!