Πίσω στο 2010, τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά στα social media. Το Facebook είχε την πρωτοκαθεδρία -όλοι είχαν λογαριασμό-, έχοντας, οι περισσότεροι από εμάς, αφήσει πίσω μας το Hi5 και το MySpace. Ωραίες εποχές. Εκείνη την χρονιά, ένα νέο app ήταν στα σκαριά, με μία φωτογραφική μηχανή στο logo του. To Instagram. Τώρα, ποιος θα περίμενε πως αυτή η εφαρμογή θα ακολουθούσε τέτοια πορεία, νομίζουμε κανείς. Η δημιουργία της οφείλεται στους δύο απόφοιτους του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ. 

Ήταν 6 Οκτωβρίου του 2010, όταν η εφαρμογή Instagram, ήταν διαθέσιμη και επίσημα από τους χρήστες του iOS, ενώ στις 3 Απριλίου του 2012, κυκλοφόρησε και για τους χρήστες Android. Αυτά λίγο πολύ τα γνωρίζουμε. Ή τελοσπάντων σε κάποια φάση της ζωή μας, τα διαβάσαμε. Αυτό ίσως που δεν γνωρίζουμε, ήταν η πρώτη φωτογραφία που ανέβηκε ποτέ στην εφαρμογή, η οποία να σημειωθεί πως αρχικά λεγόταν Codename. Ευτυχώς άλλαξε.

Και όπως περίπου συμβαίνει και τώρα, η πρώτη φωτογραφία που ανέβηκε ποτέ στο Instagram ήταν ένας σκύλος. Καμία έκπληξη. Α, και ένα πόδι σε δίχαλο, που εντάξει αυτό θα μπορούσε να είχε παραλειφθεί. Η εν λόγω φωτογραφία αναρτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2010 και συγκέντρωσε 348.337 likes.