Ήρθε η ώρα να το παραδεχτούμε: Το Dragons’ Den είναι το guilty pleasure μας. Το βάζουμε στην τηλεόραση για λίγο, μέχρι να αποφασίσουμε ποια ταινία ή σειρά θα παρακολουθήσουμε στο Netflix (ή σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα) και τελικά καταλήγουμε να το βλέπουμε όλο. Και κάπως έτσι, χθες, είδαμε τον πιο επικό διαγωνιζόμενο -μετά τον πράφιτ φυσικά- , η επιχειρηματική ιδέα του οποίου έμπαζε νερά, γεγονός που οι επενδυτές αντιλήφθηκαν νωρίς. 

Ο Τζόνιο Τοντόροφ ξεκίνησε στο Dragons’ Den -με αυτοπεποίθηση σε πρώτη φάση- να παρουσιάζει το κρεβάτι που σχεδιάστηκε για «αποκατάσταση της σπονδυλικής στήλης», εξηγώντας πως: «Ο συγκεκριμένος κωδικός είναι ένα κρεβάτι για την αποκατάσταση της σπονδυλικής στήλης. Έχει πέντε προγράμματα που κάνουν τέντωμα, τράβηγμα σπονδυλικής στήλης και χαλάρωση με υπέρυθρη ακτίνα, μαγνητικά πεδία και αρνητικά ιόντα. Μπορεί κανείς να το βρει εντελώς δωρεάν στα καταστήματα μας. Κάθε μέρα για 30 λεπτάκια εντελώς δωρεάν και 365 μέρες τον χρόνο».

Όλα καλά κι όλα ωραία μέχρι που ο Τοντόροφ ανέφερε πως το χρησιμοποιούν και αστροναύτες από τη NASA της Ιαπωνίας. «Οι αστροναύτες από την NASA της Ιαπωνίας, για να λύσουν αρκετά σοβαρά προβλήματα μετά από την μυϊκή ατροφία, χρησιμοποιούν το υλικό που έχουν από την εταιρεία μας». Προφανώς οι επενδυτές απόρησαν και κοιτάχτηκαν μεταξύ τους, με τον Χάρη Βαφεία να λέει: «Η NASA έχει μαγαζί στην Ιαπωνία;».

Σας είπα ότι η εταιρεία συνεργάζεται με την NASA της Ιαπωνίας. Οι αστροναύτες που έρχονται από πάνω, από την NASA, παθαίνουν μυϊκή ατροφία. Μία από τις πατέντες που έχει βγάλει η εταιρεία είναι για τα ρούχα των αστροναυτών που είναι με το υλικό αυτό» απάντησε ο ίδιος στο δεύτερο επεισόδιο του Dragons’ Den.

Ωστόσο το καλύτερο part στο χθεσινό επεισόδιο του Dragons’ Den ήταν όταν ο Τοντόροφ ζήτησε χρήματα για να επενδύσουν, προκειμένου να πληρώσει τα χρέη του στην εφορία. Όπου να σημειωθεί ότι χρωστάει 130.000 ευρώ. Τελικά, κόπηκε.

https://youtu.be/-yJyKDxAjNs?feature=shared