Θα μπορούσε να ήταν σκηνή από ταινία τρόμου στο Netflix, ωστόσο αυτό που αντίκρυσε μια γυναίκα από το Κάνσας Σίτι του Μιζούρι, ήταν πέρα για πέρα αληθινό. Και ήταν πέρα για πέρα τρομακτικό, επίσης. Πλέον έχουμε δει τόσες ταινίες και σειρές, που έχουμε μάθει να είμαστε καχύποπτοι. Όπως το ίδιο συνέβη και στην  Xena Habashi, η οποία χάρη στην περιέργειά της εντόπισε ένα κρυφό θάλαμο που έφερνε λίγο από την ταινία ‘Barbarian’ του 2022, όπου μια γυναίκα βρίσκει έναν ξένο στο σπίτι που νοικιάζει.

Και μπορεί στην περίπτωση της Habashi να μην φανερώθηκε κάποιος ξένος, ωστόσο και πάλι δεν θα θέλαμε να ήμασταν στη θέση της με αυτό που αντίκρυσε. Το περιστατικό συνέβη στα τέλη Δεκεμβρίου όταν η ίδια και η ξαδέρφη της, νοίκιασαν ένα υπόγειο δωμάτιο μέσω Airbnb, στο Σικάγο. Η διαρρύθμιση του χώρου – σε πρώτη φάση- την εντυπωσίασε και ένιωσε αυτή την ικανοποίηση που παίρνεις όταν έχεις κάνει καλή επιλογή. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται και για υπόγειο. 

Όλα αυτά μέχρι να αντιληφθεί το φως που έβγαινε από την χαραμάδα κλειδωμένου δωματίου. Αντί να το αφήσει στην μοίρα του ή να πάρει τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα με ένα πιρούνι. Όπως συμβαίνει στις ταινίες ένα πράγμα. Που ενώ ξέρεις ότι δεν πρέπει να κάνεις κάτι, πράττεις τελικά το αντίθετο.

@notxh2 Part 2, couldnt keep going in because the floor wasnt stable. One of the rooms floor had a wood that you can lift up and it goes down to a room#airbnb #part2 ♬ Hoist the Colours – Bass Singers Version – Bobby Bass

Ανοίγοντας την πόρτα, ήρθε αντιμέτωπη με έναν κρυφό πέτρινο θάλαμο, ο οποίος απαρτιζόταν από ξύλινες πόρτες με κλειδαριές, αλυσίδες στο έδαφος, αλλά και μία ξύλινη πόρτα που οδηγούσε ακόμα πιο κάτω. Προφανώς τράβηξε βίντεο και το ανέβασε στο TikTok, το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 10 εκατ. προβολές με πληθώρα σχολίων από τους χρήστες.

Τελικά καλά είναι και τα ξενοδοχεία…