Λογικά σε αυτό το σημείο θα ανοίξει νέος γύρος χωρατών για το μετρό της Θεσσαλονίκης, πάνω που είχαν περιοριστεί. Ήδη στο ελληνικό Reddit έγινε σχετική ανάρτηση. Αφορμή στάθηκε η νέα ταινία «The Bricklayer», ένα μεγάλο μέρος της οποίας γυρίστηκε στην συμπρωτεύουσα -όπως όλοι ξέρουμε-, με σκηνές από διάφορα σημεία της πόλης όπως την πλατεία Αριστοτέλους και την Άνω Πόλη, αλλά και από εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και του μετρό. Σε αυτό το τελευταίο θα σταθούμε.

Μπορεί οι Θεσσαλονικείς να μην έχουν (ακόμα) τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το μετρό, το οποίο αναμένεται να δοθεί τον Νοέμβριο του 2024 -αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι τότε- , η Νίνα Ντόμπρεβ όμως που πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Χόλιγουντ έκανε ποδαρικό. Ελπίζουμε να είσαι γουρλού, Νίνα. Όπως καταλαβαίνετε, το μετρό λειτουργεί κανονικά στο «The Bricklayer», με την ηθοποιό να μπαίνει στον συρμό και αυτός να ξεκινά. «Όνειρο ζούμε» θα λένε οι Θεσσαλονικείς μόλις το δουν.

Στο μεταξύ, ανέβηκε και σχετικό απόσπασμα στο TikTok, με έναν χρήστη να γράφει στα σχόλια: «Μονο σε ταινία θα το δούμε να λειτουργεί» και έναν άλλον να λέει για το μετρό της Θεσσαλονίκης: «Ώστε στούντιο ετοιμάζαμε τόσα χρόνια, σόρρυ δεν ήξερα».

@stathstavros #thebricklayer #thessaloniki #thessalonikimetro ♬ Come Check This (Quickie Edit) – FETISH

Ευτυχώς να λέμε που το «The Bricklayer» είναι ταινία δράσης και όχι sci-fi, γιατί καταλαβαίνετε τι γλέντι θα γινόταν. Για την ιστορία πάντως, τα γυρίσματα στο μετρό έγιναν στον σταθμό Ευκλείδης, για τον οποίο θα λένε αργότερα «εδώ μπήκε η Νίνα όταν δεν λειτουργούσε ακόμα το μετρό». Μάλιστα, σκηνή υπάρχει και έξω από τον εν λόγω σταθμό, με τον Άαρον Έκχαρτ, που πρωταγωνιστεί εξίσου στην ταινία, να δίνει τις μάχες του.

Η υπόθεση της ταινίας «The Bricklayer»

Η υπόθεση της ταινίας ακολουθεί έναν τύπο που εκβιάζει τη CIA δολοφονώντας ξένους δημοσιογράφους, κάνοντάς το να μοιάζει πως η Υπηρεσία είναι υπεύθυνη. Καθώς ο κόσμος αρχίζει να ενώνεται προς τις ΗΠΑ, η CIA ανακαλεί από τη σύνταξη τον κορυφαίο πράκτορά της, αναγκάζοντάς τον να αντιμετωπίσει το περιπετειώδες παρελθόν του, καθώς αποκαλύπτει παράλληλα μια διεθνή συνωμοσία. Ο ίδιος ταξιδεύει στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη για να εντοπίσει μαζί με την Κέιτ τον υπαίτιο.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Ρένι Χάρλιν, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 25 Ιανουαρίου, με τίτλο «Αποστολή στην Ελλάδα».