Όταν ο Διονύσης Ατζαράκης δημοσιεύει βίντεο στο Youtube, σταματάμε ό,τι κάνουμε και απολαμβάνουμε την στιγμή. Είναι τόσο εύστοχος σε όσα λέει και σατιρίζει υπέροχα την επικαιρότητα, που δικαίως γίνεται viral κάθε φορά. Το είδαμε να συμβαίνει με τις νέες ταυτότητες, με τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα και με το ‘φαινόμενο Κασσελάκης’. Οι δουλειές του είναι πάντα to the point. 

Και επειδή απασχόλησε πολύ την χώρα μας ο Γιώργος Λάνθιμος και η ταινία του ‘Poor Things’, για την ακρίβεια δίχασε τους απανταχού Έλληνες σινεφίλ, δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει με καυστικό τρόπο όσα έχουμε δει στο feed μας όλοι τις τελευταίες ημέρες. Με αφορμή μάλιστα και το βραβείο στις Χρυσές Σφαίρες, ο Ατζαράκης έγινε ‘Ελληνάρας’, έκατσε στον καναπέ του (διόλου τυχαίο το σημείο) και με έναν φραπέ στο ένα χέρι και μπεγλέρι στο άλλο, έκανε την δική του ειρωνική κριτική για το έργο του Έλληνα σκηνοθέτη. 

«Χρυσή Σφαίρα ο Λάνθιμος, όρσε τα έργα σου διοίκηση. Δεν έχω δει την ταινία αλλά έχω δει το τρέιλερ και κόβει το μάτι μου. Τι να δω, που είναι εκεί η Έμα Στόουν με τον Χαλκ και χορεύει σαν παρτσακλό;», λέει αρχικά ο Ατζαράκης και στην ερώτηση του ‘δημοσιογράφου’ για το αν έχει δει κάποια άλλη ταινία του όπως την ‘Ευνοούμενη’, απαντά: «Αυτήν όχι, αλλά έχω δει την άλλη του ταινία που έπαιζε ο Λάνθιμος και την είχε δει τεντιμπόης. Την Μαρία την Άσχημη».

Το καλύτερο part στο βίντεο είναι φυσικά και το γιατί δεν χαίρεται όταν ένας Έλληνας πετυχαίνει στο εξωτερικό, με τον Ατζαράκη να λέει την κλασική ατάκα «αν ήταν Έλληνας θα έκανε τις ταινίες του στην Ελλάδα φίλε».