Αν μέσα στην ημέρα βάλεις επεισόδιο από τα Φιλαράκια, την ώρα που συνήθως τρως το μεσημεριανό σου ή το βράδυ πριν κοιμηθείς για όνειρα γλυκά, τότε μπορείς να καταλάβεις απόλυτα το συναίσθημά μας. Το γεγονός, δηλαδή, ότι βρέθηκαν χειρόγραφα πρωτότυπα σενάρια από δύο επεισόδια της σειράς στα σκουπίδια, μας κάνει να αναρωτιόμαστε ποιανού ιερόσυλου χέρι τα έριξε στον κάδο. 

Επρόκειτο για χειρόγραφα του τελικού διπλού επεισοδίου της 4ης σεζόν, ‘The One With Ross’s Weddin’ που ανακτήθηκαν το 1998 από ένα μέλος του προσωπικού των ‘Fountain Studios’, στο Γουέμπλεϊ, εκεί δηλαδή όπου γυρίστηκαν τα επεισόδια.

Ένας τυχερός τύπος τα εντόπισε, που εκείνη την εποχή εργαζόταν στο στούντιο Fountain μέχρι το 1999, και τα κράτησε στο σπίτι του σε ένα συρτάρι δίπλα στο κρεβάτι του. Εμείς λογικά θα τα είχαμε κάτω από το μαξιλάρι. «Θυμάμαι ότι αναρωτιόμουν σε ποιο μέλος του καστ μπορεί να ανήκαν», είπε. «Όταν πήγα να καθαρίσω το γραφείο μου, σκούπισα τα πάντα και ξέχασα ότι ήταν εκεί. Θα μπορούσα πολύ εύκολα να τα είχα πετάξει».

Αυτά τα έγγραφα τώρα έγιναν γνωστά και αναμένεται κιόλας να δημοπρατηθούν για 600 και 800 λίρες, παρά το γεγονός ότι «θα έπρεπε να είχαν καταστραφεί ώστε να μην διαρρεύσει το τέλος». Αυτό τουλάχιστον δήλωσε η Amanda Butler των δημοπρασιών Hanson Ross. Η δημοπρασία θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου, μαζί με ένα φούτερ της παραγωγής και ένα σετ DVD Φιλαράκια.