Σε πάρα πολλά βιβλία περασμένων δεκαετιών, science fiction βιβλία, προέβλεπαν πως το 2020 και μετά, θα έχουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα. Στην Ελλάδα είπαμε να κάνουμε το ακριβώς ανάποδο και να έχουμε οδικά αεροπλάνα, δηλαδή σκέτα πλάνα, αφού δεν είναι στον αέρα. Ένα τέτοιο -πλάνο εμφανίστηκε στην Εθνική Οδό, στον Κηφισό, και έγινε η αιτία για να προκληθεί μποτιλιάρισμα.

Αν βρέθηκες στην Εθνική Οδό, στο ύψος της Μεταμόρφωσης, γύρω στο μεσημέρι, τότε πιθανότατα να αντίκρυσες κι εσύ τη «μουσούδα» ενός αεροπλάνου που μεταφερόταν από τρία φορτηγά, σπαστό σε τρία μέρη, με κατεύθυνση πιθανότατα κάποιο εργοστάσιο ή το αεροδρόμιο. Μάλιστα, το αεροπλάνο ήταν τοποθετημένο με ανάποδη προς την κατεύθυνση φορά και έμοιαζε σαν να κινείται κατά πάνω στους οδηγούς. Σαν σκηνή από εισβολή εξωγήινων που πετάγεται κόσμος από τα αμάξια, θα μπορούσε να εξελιχθεί αυτό.

Τα φορτηγά είχαν ακινητοποιηθεί στην Εθνική Οδό και ο όγκος του αεροπλάνου κάλυπτε περισσότερο εμβαδόν, με αποτέλεσμα να έχουν στριμωχτεί παραπάνω τα αυτοκίνητα και να έχει δημιουργηθεί πραγματικά το αδιαχώρητο. Το αεροπλάνο είχε κολλήσει εκεί γιατί λόγω του όγκου του, δεν μπορούσε να περάσει από τον δρόμο και έβρισκε σε μια μεγάλη πινακίδα.

Χρειάστηκε περίπου μία ώρα για να αποκατασταθεί η κίνηση, με το αεροπλάνο να μεταφέρεται τελικά τεμαχισμένο στον προορισμό του. Δεν ξέρουμε αν άφησε πίσω του το αριστερό φαλάγγι ή αν θα υπάρξει κάποιος τυχερός που θα μπει σε αυτό για να πετάξει, εφόσον ενωθεί με τα υπόλοιπα κομμάτια του, πιθανότατα σε κάποιο πάμε πακέτο. Σίγουρα πάντως, αν πέρασαν από διόδια, θα πρέπει να πλήρωσαν τα μαλλιά της κεφαλής τους.

Η εικόνα πάντως της μύτης του αεροπλάνου να κοιτάζει τους οδηγούς, ήταν βγαλμένη από κάποια κωμωδία.

Δείτε τη φωτογραφία που δημοσίευσε το CNN Greece.