Έχουμε δει προσφορές από τις low cost που έχουν αεροπορικά εισιτήρια που σου δίνουν τη δυνατότητα να πας στη Ρώμη για παράδειγμα με 19.99, δίχως να έχεις θέση στο φτερό του αεροπλάνου, αλλά ότι θα μπορούσε κάποιος να έχει μια χαρά θέση έχονταε πληρώσει μόνο 1.4 δολάρια, δεν το φανταζόμασταν. Αυτό φυσικά δεν έγινε γιατί η εταιρεία China Southern Airlines έβγαλε επίτηδες πάμφθηνα αεροπορικά εισιτήρια. Έγινε γιατί το σύστημα της τα έπαιξε.

Έτσι, για κάποιες ώρες μπορούσαν άνθρωποι να κλείσουν εισιτήριο για να πετάξουν από την περιοχή Τσενγκντού στα νοτιοδυτικά της χώρας προς το Πεκίνο για παράδειγμα, και να δώσουν μόλις 10 γιουάν, ήτοι 1.4 δολάρια. Πρόκειται για μια τιμή στο 1/40 περίπου της κανονικής τιμής που είναι στα 50 ευρώ.

Το πρόβλημα στο σύστημα κράτησε για μερικές ώρες χωρίς να γίνεται γνωστό, όπως αναφέρει το Business Insider, πόσοι πρόλαβαν να αγοράσουν αεροπορικά εισιτήρια σε αυτή την τιμή. Η εταιρεία πάντως δεν επιχείρησε να ακυρώσει τα εισιτήρια λόγω του προβλήματος. Αντιθέτως, αποδέχτηκε την αγορά σε αυτό το ποσό και επιτρέπει στους πελάτες να τα χρησιμοποιήσουν χωρίς περαιτέρω χρέωση.

Τώρα λογικά θα το βλέπει αυτό ο CEO της Ryanair και θα ετοιμάζει εν όψει Χριστουγέννων προσφορά για να ταξιδέψει κάποιος με 1.20, απλά δεν θα είναι με αεροπλάνο, αλλά με το μετρό και θα είναι κάποιο πακέτο εξαγοράς μαζί με εισιτήριο. Ή θα αφορά τιμή εισιτηρίου μόνο για την χειραποσκευή χωρίς τον κάτοχό της.