Ένα μεγάλο καλώς ήλθες στον κόσμο μας θέλω να βροντοφωνάξω στην TikToker ονόματι Μπριέλ, η οποία προσγειώθηκε απότομα στην πραγματικότητα. Η ίδια ξεκίνησε να εργάζεται σε εταιρεία, στην περιοχή της Νέας Υόρκης, αλλά απογοητεύτηκε οικτρά. Φανερά αναστατωμένη από την εμπειρία της, αποφάσισε να το μοιραστεί στο προφίλ που διατηρεί στην πλατφόρμα, με τη λεζάντα  «πώς τα καταφέρνει ο κόσμος που εργάζεται».

Το βίντεο είχε μεγάλη απήχηση, με 1,2 εκατομμύρια προβολές συγκεκριμένα, με την Μπριέλ να δίνει συνέντευξη στο Insider προκειμένου να αναλύσει τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει επί καθημερινής βάσεως. Όπως εξήγησε η TikToker, η απόσταση είναι ένας παράγοντας που την κουράζει, αφού ανεβαίνει στο τρένο στις 7:30 και δεν επιστρέφει στο σπίτι της μέχρι τις «18:15 το νωρίτερο», κάτι που, όπως λέει, δεν της αφήνει χρόνο για να μαγειρέψει ή να κάνει γυμναστική. (Μην γελάτε, σας ακούω).

Πρόσθεσε, δε, πως θα μπορούσε να εργάζεται ακόμη περισσότερες ώρες, αλλά αναρωτήθηκε πώς ο κόσμος βρίσκει χρόνο για φίλους ή για ραντεβού, αν και στο βίντεό της αναγνώρισε πως η κατάσταση θα μπορούσε να είναι και χειρότερη. 

@brielleybelly123

im also getting sick leave me alone im emotional ok i feel 12 and im scared of not having time to live

♬ original sound – BRIELLE

Όπως συμβαίνει σε αρκετά βίντεο στο TikTok, έτσι και σε αυτό, τα σχόλια ήταν το πιο απολαυστικό κομμάτι. Οι followers της δεν υπήρχε περίπτωση να μην ταυτιστούν σε αυτό το δράμα, γράφοντας κι εκείνοι τις εμπειρίες τους και εξηγώντας πως έχουν εξαιρετικά περιορισμένο χρόνο για την προσωπική τους ζωή. 

«Η εβδομάδα εργασίας των 40 ωρών είναι ξεπερασμένη και τα συναισθήματά σας είναι απολύτως έγκυρα», σχολίασε ένας χρήστης , ενώ ένας άλλος έγραψε: «Η Gen Z πρέπει να ανέβει συλλογικά σε διοικητικές θέσεις και στη συνέχεια να επιβάλει συλλογικά την 4ήμερη εργασία την εβδομάδα».

Η Μπριέλ τόνισε επίσης τη συντριπτικά θετική ανταπόκριση που έλαβε στα σχόλια, λέγοντας: «Θέλω να μπορώ να μιλήσω για αυτήν την επόμενη γενιά και να εξηγήσω ότι μια εβδομάδα εργασίας 40 ωρών συν τη μετακίνηση δεν είναι απαραίτητη για την παραγωγικότητα. Εκτιμώ όλα τα θετικά σχόλια από άλλους συμπάσχοντες εργαζόμενους». Είπε επίσης ότι ελπίζει ότι περισσότερες εταιρείες θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να επανεξετάσουν τις 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, ειδικά αφού τόσοι πολλοί άνθρωποι είχαν συνηθίσει να εργάζονται με τηλεργασία.

TikTok: Η 4ήμερη εργασία top trend

Τον Ιούλιο, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός 4 Day Week Global, με έδρα τη Νέα Ζηλανδία, δημοσίευσε ευρήματα από ένα πιλοτικό πρόγραμμα τετραήμερης εργασίας σε συμμετέχουσες εταιρείες στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο και διαπίστωσε, μετά ένα χρόνο δοκιμών, ότι η ένταση εργασίας μειώθηκε, αλλά οι εργαζόμενοι ήταν πιο αποτελεσματικοί και είχαν καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Οι 40 ώρες εργασίας αποτελούν ένα τα πιο πολυσυζητημένα θέματα στο TikTok. Πολλοί είναι οι χρήστες που ζητούν να μεταρρυθμιστεί υπογραμμίζοντας την έλλειψη οικονομικής ανταμοιβής, παρά το γεγονός ότι εργάζονται σε δουλειές πλήρους απασχόλησης, ενώ άλλοι παρωδούν αυτούς που πιέζουν για περισσότερες ώρες.