Το έχουν πει πολλές φορές πως τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, αλλά το ξέρουμε καλά πως φέρνουν όλες τις προϋποθέσεις για να ευτυχήσεις. Αυτό που σίγουρα δεν φέρνουν όμως, είναι ωριμότητα. Μάλλον ανωριμότητα μέγιστου βαθμού φέρνουν και ο Έλον Μασκ είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που το επιβεβαιώνουν όσο τίποτα.

Έχουμε δει πολλά παιδιάστικα από εκείνον τα τελευταία χρόνια, οι παλιμπαιδισμοί του είναι αδιάκοποι, έχει προτείνει στον Ζάκερμπεργκ να τις παίξουν στο ρινγκ και μετά έχει εξαφανιστεί, τα έχει βάλει με τον Ζελένσκι, με τον Τραμπ, με τον Μπάιντεν, μετά τον πήρε αμπάριζα ο λαϊκισμός και κατέληξε να είναι ένας τύπος με άπειρα λεφτά που είναι πια ως και επικίνδυνος.

Τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα με τα σπουδαία του επιτεύγματα, τα οποία έχουν αυξηθεί τρομερά στον έναν χρόνο που έχει το Twitter στην κατοχή του, είναι το ακόλουθο tweet.

Με λίγα λόγια, στο πλαίσιο της κόντρας του με τον ιδιοκτήτη της Wikipedia, τον Τζίμι Γουέιλς, και στον πόλεμο που έχει ξεκινήσει στα fake accounts και στα bots των social εδώ και έναν χρόνο, ο Μασκ προσέφερε ένα δισ. δολάρια για να αλλάξει το όνομά της η ιστοσελίδα σε Dickipedia, ήτοι Για τον…Pedia.

Απέλυσε κάτι χιλιάδες εργαζόμενους της – τότε – Twitter με ένα μέιλ. Έχει κάμποσες κατηγορίες για παρενόχληση στις επιχειρήσεις του. Στην Tesla τρέχει μια υπόθεση καταγγελιών εδώ και πολλούς μήνες. Έχει προκαλέσει σε ξύλο πολλούς αλλά στο τέλος σφυρίζει κλέφτικα. Ζητάει συνδρομές για το Twitter. Το μετονόμασε σε Χ. Άνοιξε ξανά το προφίλ του Τραμπ.

Ο Έλον Μασκ είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως έχει χάσει κάθε εγκεφαλικό κύτταρο με τόσα λεφτά και έχει παραδοθεί πλήρως στο 10χρονο αγόρι μέσα του που βάζει το δάχτυλο στην πρίζα βρεγμένο και περιμένει να γίνει ήρωας της Marvel.

Δείχνει και έναν συγκεντρωτισμό ο Έλον Μασκ, που μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλεί και δεν θα μας εξέπληττε αν δούμε ένα μέλλον στο οποίο είναι κάτι σαν τον Μάνιξ στη σειρά Bodies στο Netflix ή ένας αόρατος ηγέτης σε έναν μεταφορντικό θαυμαστό, καινούργιο κόσμο.

Σίγουρα, μπορούμε να φανταστούμε τον Έλον Μασκ να τρέχει σε ταβέρνα σε νησί το καλοκαίρι και να ουρλιάζει για να φάει μια πατάτα τηγανητή παραπάνω. Απλά αν δεν του γίνει το χατίρι, μπορεί να αγοράσει το νησί ολόκληρο!