Το χιούμορ έγινε επάγγελμα γιατί ήταν πάντα ο πιο εύσχημος τρόπος να αναδείξεις το άσχημο. Κάποιος που κάνει κάτι λάθος, αν του το πεις έτσι ανοιχτά και με αυστηρότητα, θα νευριάσει, δεν θα το αλλάξει και θα σου απαντήσει πως εσύ είσαι ο λάθος. Όταν όμως του αναδεικνύεις την υπερβολή του, την λανθασμένη οπτική του με χιούμορ, τον βάζεις σε διαδικασία να σκεφτεί. Και ο Μπασέμ Γιούσεφ έκανε την πιο to the point συζήτηση με κωμική «φρικαλεότητα» για τον πόλεμο στη Γάζα. Όχι τον τωρινό, αλλά αυτόν που συμβαίνει τόσες δεκαετίες.

Καλεσμένος στον γνωστό και μη εξαιρετέο Πιρς Μόργκαν, ο Γιούσεφ, Αιγύπτιος που η γυναίκα του είναι Παλαιστίνια και έχει συγγενείς που βομβαρδίζεται το σπίτι τους στην Παλαιστίνη, έπαιξε έναν ρόλο, επιστρέφοντας διαρκώς στην μία και μοναδική ερώτηση που έθετε στα 28 λεπτά της συνέντευξης: «ναι, καταδικάζω τη Χαμάς, ας φανταστούμε έναν κόσμο χωρίς αυτήν. Δεν χρειάζεται να τον φανταστούμε. Υπάρχει και λέγεται Δυτική Ακτή. Κι εκεί δεν υπάρχει Χαμάς, αλλά συνεχίζουν να σφαγιάζονται άνθρωποι κάθε μέρα».

Στη διάρκεια της συνέντευξης, εξέθεσε τον διάσημο αρθρογράφο Μπεν Σαπίρο για τη συνέντευξη που έδωσε στον Πιρς Μόργκαν και με το καυστικό του χιούμορ μπόρεσε να αναδείξει την υποκρισία ετών.

«Συμβαίνει συνέχεια. Το έχουμε συνηθίσει… Αυτοί οι Παλαιστίνιοι είναι πολύ δραματικοί, “Ω, το Ισραήλ μας σκοτώνει”. Αλλά δεν πεθαίνουν ποτέ. Πάντα επιστρέφουν. Είναι πολύ δύσκολο να σκοτωθούν. Το ξέρω γιατί είμαι παντρεμένος με μία (Παλαιστίνια). Προσπάθησα πολλές φορές, δεν μπορούσα να την σκοτώσω. Δεν κάνω πλάκα. Προσπάθησα πολλές φορές, αλλά χρησιμοποιούσε τα παιδιά ως ανθρώπινη ασπίδα».

Στο τέλος μάλιστα, κι αφού σε άλλο παράθυρο υπήρχε ένας αναλυτής που μιλούσε μόνο για την τρομοκρατική Χαμάς, έβγαλε το κινητό του, έδειξε το βομβαρδισμένο σπίτι των συγγενών του και είπε «Δείτε πόσο όμορφο είναι… Θα είναι ωραίο θέμα για το Χαλογούιν».