Στην Ελλάδα, τα περισσότερα εταιρικά accounts λειτουργούν για να διαφημίζουν απλά τα προϊόντα και τις προσφορές τους. Αυτός είναι ο γενικός κανόνας παγκοσμίως, από τον οποίο εξαιρούνται κάποιες φίρμες που θέλουν να κερδίζουν τα «follow» με το χιούμορ τους, το οποίο πολλές φορές είναι πέρα από σαρκαστικό.

Ένα εταιρικό account που ξεχωρίζει είναι αυτό της Ryanair. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι χειριστές του account έχουν σχολιάσει θέματα που απασχολούν την τουιτερική κοινότητα, με μοναδικό στιλ είναι η αλήθεια. Εν ολίγοις, μοιράζει πόνο στα social media, κάνοντας ακόμη και τα πιο εμπαθή τρολ να φαίνονται ερασιτέχνες.

Το τρολάρισμα για τη δήλωση της Jada Pinkett Smith πως έχει χωρίσει εδώ και έξι χρόνια από τον Will Smith, όπως η ίδια αποκάλυψε και η αεροπορική εταιρία χαμηλών ναύλων έσπευσε να μοιραστεί ένα στιγμιότυπο οθόνης από ένα πλάνο καθισμάτων αεροπλάνου τονίζοντας πως το ζευγάρι θα έπρεπε να πληρώσει επιπλέον, όπως όλοι οι άλλοι, για να κρατήσουν τις θέσεις τους.

Αυτή είναι απλά η τελευταία ανάρτηση από μια σειρά που αφορά διάσημους. Αυτές είναι οι πιο πετυχημένες τους…

Ryanair vs Leonardo DiCaprio

Στις 31 Αυγούστου του 2022, κάποιος έφτιαξε στο Reddit ένα διάγραμμα που φανέρωνε πως ο DiCaprio δεν βγαίνει με γυναίκες άνω των 25 ετών. Ε στη Ryanair δεν ήθελαν κάτι παραπάνω για να τουιτάρουν το κάτωθι:

Ryanair vs Kanye West

Η είδηση για την πρόθεση του Kanye West να κατέβει υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο κανένα τρολ. Άρα, ούτε και τους χειριστές του account της Ryanair, που λόγω… εμπειρίας συμπέραναν πως ο Kanye θα είναι «ο τύπος του προέδρου που θα χειροκροτά σε κάθε επιτυχημένη προσγείωση του Air Force One».

Ryanair vs easyJet

Τον Οκτώβριο του 2023 έγινε γνωστό πως η easyJet έχει κινηθεί νομικά εναντίον ενός alternative group από το Λέστερ, τους Easy Life, ζητώντας τους να αλλάξουν την ονομασία της μπάντας τους.

Φυσικά και η Ryanair δεν έχασε την ευκαιρία. Το account της εταιρίας αντέδρασε γρήγορα, γράφοντας:

«Ryan Gosling ετοίμασε τα μετρητά», προφανώς αναφερόμενο στο όνομα «Ryan» που μοιράζονται.

Ryanair vs James Corden

Όταν ανακοινώθηκε πως το Balthazar, το διάσημο εστιατόριο της Νέας Υόρκης αποφάσισε να ρίξει μόνιμη πόρτα στον James Corden, το account ακολούθησε την ίδια πρακτική.

Τι κι αν οι δύο πλευρές τα βρήκαν λίγο αργότερα; Η Ryanair έμεινε πιστή στην «πόρτα»!

Ryanair vs Boris Johnson

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας έχει βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο του account της Ryanair. Τόσες πολλές, που κάποια στιγμή απηύδησαν και τον έκαναν Mute.

Ryanair vs Nick Cannon

Όταν ο ηθοποιός και παρουσιαστής, Nick Cannon, ανακοίνωσε πως θα γίνει πατέρας για 11η φορά, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να τον συγχαρούν. Στη Ryanair, πάλι, έτριβαν τα χέρια τους.