Kαλά, δεν είμαστε και τα Ελληνικά Hoaxes, αλλά μερικά πράγματα από τον μαγικό κόσμο του ίντερνετ χρειάζονται διευκρινίσεις ώστε να μην περάσουν αυτή την πολύ λεπτή γραμμή που χωρίζει την πραγματικότητα από τα fake news. Δύο είναι αυτά που παίζουν έντονα στο feed μας από το πρωί: Η κακοκαιρά Elias και η επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη σε Εργαστήρι Εκπαίδευσης ΑμεΑ. Βέβαια, το ελληνικό ίντερνετ δεν εστίασε στην επίσκεψη, αλλά το πώς «εξαφανίστηκε» η Δόμνα Μιχαηλίδου από δίπλα του. Παραλίγο να το ξεχάσουμε, σχολιάστηκε και το παρκούρ του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας το πρωί της Τετάρτης και εκεί, συνάντησε -μεταξύ άλλων- και τη Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, εμφανίστηκε απρόσκλητη.

Πιο συγκεκριμένα:

Πάμε τώρα στην περιβόητη φωτογραφία με τον Στέφανο Κασσελάκη με και χωρίς τη Δόμνα Μιχαηλίδου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που μοιράστηκε στα social media από την επίσκεψη του Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας είναι ένα βίντεο και όχι φωτογραφίες.

Από την άλλη, η Δόμνα Μιχαηλίδου μοιράστηκε σχετικές φωτογραφίες και σε αυτές, βλέπουμε και το viral όπως εξελίχθηκε στιγμιότυπο με τον Στέφανο Κασσελάκη, την ώρα που περπατούν μαζί, σαν παλιοί καλοί συμμαθητές.

Όπως φαίνεται, κάποιος «πείραξε» αυτή τη φωτογραφία, «εξαφάνισε» τη Δόμνα Μιχαηλίδου (άφησε τη σκιά της) και, σταδιακά, όσο διαβάζαμε για την μη εμφάνισή της στο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη, αρκετοί πίστεψαν λανθασμένα πως εκείνος την αφαίρεσε από τη φωτογραφία πριν τη δημοσιεύσει. Να λοιπόν τι συνέβη. Τρομερό, ε; Μας πήρε τουλάχιστον δύο λεπτά να καταλήξουμε σε αυτό το συμπέρασμα. Με λίγα λόγια, έγινε viral κάτι που ανήκει στη σφαίρα του fake news.