Σε μπουζουριάζουν για fake news, σε αφήνουν ελεύθερη, πιάνεις ξανά το κινητό στα χέρια σου και κάνεις το ίδιο -ή περίπου το ίδιο, αφήνεις έξω τους νεκρούς. Πολύ λογικό. Ή και όχι, δεν έχει σημασία. Αυτό που μετράει είναι η πίστη στον αγώνα με κάθε κόστος. Όπου κόστος, βάλτε μπλέξιμο με τις αστυνομικές αρχές.

Η κακοκαιρία αφήνει πίσω της -ελπίζουμε να μην μεγαλώσει ο αριθμός- 15 νεκρούς ενώ 2 ακόμη αγνοούνται. Την ίδια στιγμή,  χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τις περιουσίες τους. Και μέσα σε όλο αυτό το άκρως ελληνικό χάος, υπάρχουν άτομα που διακινούν θεωρίες συνωμοσίες και ψευδείς ειδήσεις. Η 35χρονη A.N., η οποία συνελήφθη για διάδοση fake news, ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Υπενθυμίζουμε ότι η 35χρονη που δυστυχώς δεν βρήκε χρόνο να παρευρεθεί στη συγκέντρωση για τις νέες ταυτότητες στο Σύνταγμα, είχε μιλήσει για 100 νεκρούς σε πολύ ψύχραιμο βίντεο από αυτά που μας έχουν συνηθίσει ορισμένοι συμπολίτες μας.

«Ζώα, γ@@ώ το σπίτι σας, να φεύγεις από το σπίτι σου για να έρθεις να βοηθήσεις και να βγαίνουν μόνο νεκροί. Άλλοι 100 από τον Βλοχό, πόσες θυσίες θα κάνετε ακόμη» έλεγε στο βίντεο κλαίγοντας, φορώντας μια στρατιωτική μπλούζα. Η μπλούζα σε κάνει Ελληνίδα, όλοι το ξέρουν αυτό.

Η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη χρήστρια του Facebook που διέσπειρε fake news για δήθεν εκατόμβη νεκρών στον Βλοχό και αποφάσισε να την μαζέψει. Το βράδυ του Σαββάτου, λοιπόν, οι αστυνομικοί του Α.Τ. Ιωαννίνων εντόπισαν την 35χρονη να βγαίνει από το σπίτι της και την προσήγαγαν. Κατόπιν επικοινωνίας με τον εισαγγελέα Ιωαννίνων η 35χρονη συνελήφθη και εις βάρος της σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παράβαση του άρθρου 191 ΠΚ για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Λίγες ώρες αργότερα, αφέθηκε ελεύθερη και χθες, η αγωνίστρια έκανε live και αναφέρθηκε στη σύλληψή της. Μεταξύ άλλων, είπε σε ένα απίθανο plot twist: «Πότε ανέφερα εγώ στο βίντεο πως είδα τους νεκρούς, πότε πήγα εγώ στο Βλοχό; Πώς πήγα; Πετώντας; Ήμουν συγχυσμένη και έκλαιγα. Το μόνο που μπορούσα να βγάλω ήταν το τι άκουσα, τι ενημερώθηκα από το μεσημέρι. Ήμουν απέναντι από το χωριό. Ενημερώθηκα από άλλους πολίτες από άλλα χωριά».

Δεν έμεινε εκεί. «Δεν μπορώ συνέχεια να τα λέω, έχω γράψει, έχω κάνει. Λοιπόν χθες με πιάσανε, με βάλανε μέσα, ξαναβγήκα. Θα τα πω πολύ γρήγορα, γιατί δεν ξέρω τι θα γίνει, μπορεί να με κόψουν. Λοιπόν μιλήστε, μιλήστε, γαμώτο, μην φοβάστε. Μιλήστε, είμαστε Ελληνες, είμαστε θρησκευόμενοι άνθρωποι. Λοιπόν, μιλήστε και μη φοβάστε. Ό,τι πληροφορίες έχετε βγάλτε τις γ@@@@@@@ς».  Επειδή όμως η σωστή ενημέρωση προϋποθέτει και πλουραλισμό, σχολίασε και τις φωτιές στη Ρόδο και τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο λέγοντας: «Τι δουλειά είχε το τούρκικο ελικόπτερο στον δικό μας εναέριο χώρο; Γιατί έκαψες την Ρόδο π@@@η;».