Τα γραφικά του Νίκου Ευαγγελάτου έχουν αποκτήσει ένα αυτόνομο status στην ειδησεογραφική ροή -πολλές φορές μάλιστα επισκιάζουν την είδηση που υποτίθεται ότι αναδεικνύουν. Κινούμενα από το έντονα δραματικό μέχρι το γκροτέσκο και το cult, τα γραφικά που αξιοποιούνται στην εκπομπή του έχουν προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις για τη δημοσιογραφική τους χρησιμότητα (η εμπορική τους χρησιμότητα είναι δεδομένη, αφού τηλεθέαση, άρα πιο ακριβό τηλεοπτικό χρόνο για τους πιθανούς διαφημιζόμενους, φέρνουν.

Το σημερινό όμως γραφικό με το θάνατο από πνιγμό του Αντώνη Καρυώτη από μέλη του πληρώματος του Blue Horizon είναι παντελώς αχρείαστο, αν όχι προσβλητικό. Στην εκπομπή αναπαραστάθηκε η σκηνής της ανθρωποκτονίας (αυτή είναι η κατηγορία που αντιμετωπίζουν τα 4 μέλη του πληρώματος) με 3D γραφικά. Ο παρουσιαστής βρισκόταν πάνω στην μπουκαπόρτα (μαζί με της GFX των δύο μελών του πληρώματος), ενώ στο κάτω μέρος διακρίνεται και το πτώμα του Καρυώτη στην επιφάνεια της θάλασσας.

Είναι ένα πράγμα, απαραίτητο για τη λειτουργία της δικαιοσύνης να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες του θανάτου. Αν το πλήρωμα τον γνώριζε, αν τυχόν είπαν κάτι, αν υπάρχει οτιδήποτε που θα βοηθήσει τις Αρχές να προσδιορίσουν τι συνέβη χθες στο βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά. Και ας μην ξεχνάμε ότι δεν θα μαθαίναμε τι πραγματικά συνέβη αν δεν υπήρχαν τα βίντεο των πολιτών να καταγράψουν τα γεγονότα.

Είναι όμως εντελώς άλλο όλο αυτό να το κάνεις θέαμα, να το μετατρέπεις την αποκτήνωση σε πίξελ με πρόσχημα ότι συμβάλλεις στην πιο διεισδυτική κάλυψη του θέματος. Και ξέρεις τι είναι; Είναι ένα hi-five με το χέρι που χθες το βράδυ έσπρωξε ξανά και ξανά τον Καρυώτη από την μπουκαπόρτα του πλοίου.