Και είμαστε ακόμα στην αρχή! Ένα κάπως πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε χθες έξω από εκκλησία στα Ψαχνά Ευβοίας, ανάμεσα σε μια 45χρονη ενορίτισσα και έναν 66χρονο ιερέα, ο οποίος μάλιστα λειτουργεί στη συγκεκριμένη εκκλησία για 12 χρόνια τώρα.

Σύμφωνα με το πάντα αξιόπιστο ekklisiaonline.gr, η ενορίτισσα ζήτησε εξηγήσεις από τον ιερέα γιατί κατά την άποψη της, στο κήρυγμα του, έπρεπε να πάρει θέση για το ζήτημα των νέων ταυτοτήτων. Ξέρετε, αυτές με το τσιπάκι.

Ο ιερέας της εξήγησε ότι το ζήτημα σχετίζεται άμεσα με την Εκκλησία και κάλεσε τη γυναίκα να βρει τις απαντήσεις που χρειάζεται από τους αρμόδιους φορείς. Έκανε το λογικό δηλαδή.

Η ψύχραιμη γυναίκα, όμως, δε δέχθηκε την απάντηση του ιερέα και ξεκίνησε να επιτίθεται λεκτικά εναντίον του με χαρακτηρισμούς όπως «προδότη, πουλημένε, νεοταξίτη» και του είπε ότι στο διαδίκτυο είδε βίντεο ενός γέροντα από το Άγιο Όρος, που καλούσε τους πολίτες να μην πάρουν τις ταυτότητες. Για να το είδε στο διαδίκτυο, έτσι θα είναι.

Ο ιερέας την κάλεσε να μην πιστεύει άκριτα ό,τι συναντά στο διαδίκτυο, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της γυναίκας η οποία τον χαστούκισε μπροστά στον κόσμο. Στη συνέχεια, ήρθε ο σύζυγος της κυρίας ο οποίος κάνει και διακονήματα στον Ναό και το περιστατικό έληξε.

Αμήν!