Ένα βίντεο που μοιράστηκε στο YouTube ο William H Baker, αποδεικνύει ότι το μόνο που χρειαζόμαστε πολλές φορές για να πετύχουμε πράγματα, είναι η φαντασία μας. Στο βίντεο, ο Baker κατέγραψε πώς ο ίδιος, μαζί με την ομάδα του, δημιούργησαν τη σκηνή της πυρηνικής έκρηξης από την ταινία Oppenheimer του Nolan, χωρίς να χρησιμοποιήσουν CGI.

O Baker εξηγεί πώς ήθελε να αναδημιουργήσει τη σκηνή χωρίς τη χρήση CGI και γι’ αυτό έκανε μια πραγματικά πολύωρη έρευνα. Τελικά, ανακάλυψε ότι υπήρχαν πολλά εφέ που χρησιμοποιήθηκαν στη σκηνή, οπότε ξεκίνησε το πρόγραμμά του αναδημιουργώντας ένα προς ένα το καθένα από αυτά. Τι χρησιμοποίησε για να πετύχει τα επιθυμητά εφέ; Ένα ενυδρείο, γκλίτερ, νερό, άμυλο καλαμποκιού, κόλλα, λάδια, ακόμα και ένα τηγάνι.

«Αναδημιουργήσαμε την πυρηνική έκρηξη του Nolan από το Oppenheimer με μηδενικό CGI, μαζί με μερικά άλλα εφέ από το Oppenheimer. Με τον προϋπολογισμό του Oppenheimer των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, δεν είχαμε ιδέα αν αυτό ήταν καν εφικτό. Μέσα από πολλούς πειραματισμούς και δοκιμές, ήταν εκπληκτικό το πόσο κοντά μπορέσαμε να αναπαραστήσουμε τα πρακτικά εφέ του Oppenheimer χωρίς κανένα δικό μας VFX. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω τι καταφέραμε να κάνουμε», ανέφερε ο Baker, ενώ μοιράστηκε το βίντεο.

Από τότε που κοινοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, έχει γίνει viral. Δικαίως, θα πούμε εμείς. Μέχρι στιγμής, έχει συγκεντρώσει πάνω από τρία εκατομμύρια προβολές και οι αριθμοί αυξάνονται συνεχώς. Επιπλέον, το βίντεο έχει επίσης συγκεντρώσει τόνους σχολίων. Τι είπαν οι χρήστες του YouTube για αυτό το βίντεο;

«Θεέ μου! Δείχνει πραγματικά τι μπορείς να πετύχεις δημιουργικά με λίγη έξυπνη σκέψη», «Αυτό είναι το νόημα του YouTube. Ευχαριστώ που φέρνετε χαρά και δημιουργικότητα», «Το μοντάζ αυτού του βίντεο είναι εκπληκτικό! Είναι σχεδόν σαν να βλέπουμε μια κινηματογραφική έκδοση ενός βίντεο στο YouTube», «Καταπληκτική δουλειά στο μοντάζ και στην αναπαραγωγή των εφέ! Θα ήθελα πραγματικά να δω την αντίδραση του Nolan σε αυτό. Είμαι σίγουρος ότι θα έμενε κατάπληκτος», έγραψε ένας τέταρτος.