Φασαίοι και κάμπινγκ στην ίδια πρόταση, είναι ένας συνδυασμός κάπως επικίνδυνος. Ε, για αυτή την επικινδυνότητα επέλεξε να μιλήσει ο πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος,  Γιάννης Σταμούλης, αλλά με τρόπο λιγάκι διαφορετικό. Ο πρώην, που λέτε, φιλοξενήθηκε στο δελτίο του ALPHA και έκανε μια μίνι ανάλυση για το ποιοι βάζουν τις φωτιές, βάζοντας το παιχνίδι, φυσικά, και την κλιματική αλλαγή. Σε μια στιγμή παραφροσύνης, μάλιστα, εστίασε στους αγαπημένους μας φασαίους. Ναι, αυτούς που πετύχατε φέτος στα νησιά.

Όπως είπε, οι φίλοι σας πάνε για κάμπινγκ ενώ δεν γνωρίζουν την Α-Β, ανάβοντας φωτιές σαν άλλοι αγριάνθρωποι για να φάνε κρέας. Κρέας το 2023, αν είναι δυνατόν! Για να μην σας κουράζουμε με τις ασυναρτησίες μας όμως, πάμε να περάσουμε στις δηλώσεις μιας και είναι Παρασκευή και έχετε καλύτερα πράγματα να κάνετε.

«Κάποιο χεράκι συνανθρώπου μας έχει βάλει φωτιά, υπάρχει η κλιματική κρίση και η ασυνεννοησία που υπάρχει διαχρονικά τα τελευταία 100 χρόνια σε αυτό τον τόπο, αλλά υπάρχει και ένα ανθρώπινο χέρι. 275.000 περίπου εμπρηστές βάζουν φωτιές στη χώρα, είτε από τσιγάρο, είτε από σπινθήρες είτε επειδή καίνε καλλιέργειες, είτε καίνε απορρίμματα, είτε κάνουν εργασίες με γυμνές φλόγες. Το 0.5% των πυρκαγιών έχει φυσικά αίτια. Λόγω της κλιματικής κρίσης αυτές οι φωτιές παίρνουν μεγάλες διαστάσεις».

Αλλά δεν έμεινε εκεί.

«Όπως λένε τα παιδιά μου, ξεκινάει μια παρέα φασαίων από την πόλη να κάνει εναλλακτικό κάμπινγκ μέσα στο δάσος, χωρίς να ξέρουν να μαζέψουν χόρτα να φάνε για να είναι και οικολογικά συνεπείς, άλλα ανάβουνε φωτιά για να κάνουν πικνίκ με κρέας. Ε, δε γίνεται». Αυτό λέμε και εμείς!