Με μπίρα «έσβησε» μόλις έφτασε στο ξενοδοχείο. Λιτός, όπως πάντα ενώ λίγο πριν, γραφόταν το «Παγκόσμιος Πρωταθλητής» δίπλα από το όνομά του. Άλλη μια μέρα στη δουλειά θα μπορούσε να πει κάποιος αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι, ειδικά όταν προσπαθείς να ακολουθήσεις το όνειρό σου σε μια χώρα που δεν έχει μάθει να στηρίζει (από θέμα υποδομών) αυτό που πραγματικά αξίζει. Τα κατάφερε όμως. Ξανά. Στο τέλος, αυτό που κρατάμε, είναι ότι ο Μίλτος Τεντόγλου εξακολουθεί να γράφει ιστορία. Και δεν είναι ο μόνος.

Ο πρωταθλητής του μήκους προσγειώθηκε στα 8,52μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο τελευταίο άλμα σε ένα ντέρμπι με τον Πίνοκ που θα θυμόμαστε για καιρό. Ο Μίλτος μπήκε με… φόρα στον τελικό αφού στην πρώτη του προσπάθεια έκανε την καλύτερή του φετινή επίδοση (8.50μ).

Το δεύτερο άλμα του στον τελικό ήταν άκυρο, με τον Πίνοκ να προσγειώνεται στα 8.50μ και έχοντας καλύτερη δεύτερη προσπάθεια (8.40μ.), πέρασε πρώτος. Στο τρίτο του άλμα, ο Air Μίλτος προσγειώθηκε στα 8.39μ. και παρέμεινε στη δεύτερη θέση. Το τέταρτο ήταν άκυρο ενώ στο πέμπτο, προσγειώθηκε στα 8,30μ.

Μέχρι τότε, κανένας άλλος δεν είχε βελτιωθεί και έτσι, όλα θα κρίνονταν στο τελευταίο άλμα. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε ήδη. Στην τελευταία του προσπάθεια, ο Τεντόγλου προσγειώθηκε στα 8,52μ και κατέκτησε το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από την συλλογή του. Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Στο τελευταίο άλμα. Το καλύτερο στόρι μέχρι το επόμενο.

Ακολουθούν οι καθόλου ψύχραιμες αντιδράσεις του ελληνικού ίντερνετ