Συνέβη στις 15 Αυγούστου στο ξενοδοχείο Voi Colonna στο Golfo Aranci. Το επεισόδιο δημοσιοποιήθηκε από Μιλανέζο μάνατζερ που έκανε διακοπές στη Σαρδηνία, ο οποίος δημοσίευσε μια φωτογραφία του μπουφέ στο προφίλ του στο Linkedin και ένα σχόλιο που μιλούσε ρητά για το «γυναικείο σώμα ως αντικείμενο», θέτοντας υπό αμφισβήτηση την αλυσίδα Voi Hotels και τον όμιλο Alpitour.

Ο διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού, Federico Mazzieri, ήταν μεταξύ των παραθεριστών στο Voi Hotels τεσσάρων αστέρων στο Golfo Aranci στο νησί της Σαρδηνίας και έμεινε έκπληκτος όταν είδε τον μπουφέ δίπλα στην πισίνα.

Η διαμάχη ξέσπασε στο Linkedin: «Χθες το απόγευμα, μετά από μια όμορφη μέρα στην οποία πολλοί άνθρωποι εργάστηκαν σκληρά για να κάνουν τους πολλούς καλεσμένους να περάσουν μια ξένοιαστη μέρα, έμεινα άφωνος κοιτάζοντας αυτή τη σκηνή: ένα μπουφέ με επιδόρπιο δίπλα στην πισίνα, σε ένα τραπέζι κορίτσι «με μαγιό» καλυμμένο με σοκολάτα, ξαπλωμένο ανάμεσα στα γλυκά », γράφει ο Federico Mazzieri.

«Ο διευθυντής στρέφεται στη συνέχεια στην αλυσίδα ξενοδοχείων: «Voi Hotels σημαίνει Αληθινή Ιταλική Φιλοξενία, αλλά τι σημαίνει; Τι πιστεύουν οι μάνατζερ της Alpitour για αυτή την αναπαράσταση του γυναικείου σώματος; Όταν εξέφρασα τη δυσαρέσκειά μου στο ξενοδοχείο είπαν ότι ήταν «το άγαλμα σοκολάτας» . Πώς μπορούν οι εταιρικές αξίες όπως η παράδοση και η καινοτομία να δημοσιευτούν στον ιστότοπο κάποιου και να επιτρέψουν σε αυτές τις συμπεριφορές να υπάρχουν στις δικές του δομές, όπου το σώμα μιας γυναίκας, μιας εργάτριας, εξισώνεται με αυτό ενός σερβίτσιου για να απολαύσει το κακόβουλο μάτι κάποιου; ».

Ο άνδρας ανέφερε επίσης το σχόλιο της 14χρονης κόρης του: « Μπαμπά, είναι χάλια, αυτή δεν είναι μια χώρα όπου μπορείς να συνειδητοποιήσεις τον εαυτό σου », είπε. Και κατέληξε: «Το να μιλάμε για βιωσιμότητα και ηθική είναι πολύ απλό, το να ζωντανέψουμε αυτές τις εταιρικές αξίες στην καθημερινή ζωή είναι σίγουρα πολύ πιο δύσκολο».

Η αλυσίδα που εκμεταλλεύεται το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, μετά τη διάσταση που έλαβε η όλη υπόθεση στον ιταλικό τύπο, υπογράμμισε ότι «ζητά συγγνώμη» και πως «ξεκίνησε εσωτερική έρευνα, με στόχο να μην επαναληφθεί ποτέ άλλοτε κάτι παρόμοιο και να μην νιώσει κανένας πελάτης ότι προσβάλλεται».

Ο Paolo Manca, της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων της Ιταλίας, είπε: «Αυτό είναι ασυγχώρητο και κακόγουστο». Ο Κριστιάν Σολίνας, περιφερειακός κυβερνήτης της Σαρδηνίας είπε: «Αυτό είναι ένα επεισόδιο που προσβάλλει τους πάντες».