Τα χοιρινά παϊδάκια με βάση τα φυτά και με βρώσιμα χορτοφαγικά κόκαλα, θα κάνουν σύντομα το ντεμπούτο τους στα πιάτα των εστιατόρων, όπως ανακοίνωσε μια εταιρεία χορτοφαγικών τροφίμων, σύμφωνα πάντα με τον αξιόπιστο Guardian. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, μακάρι να τα βρούμε σύντομα και στα πανηγύρια, δίπλα στη γουρνοπούλα.

Η ιδέα των βρώσιμων οστών, που παράγονται από την Juicy Marbles, ξεκίνησε με τον κατασκευαστή που ήθελε τα οστά να είναι κομποστοποιήσιμα (δεν έχουμε λόγια), αλλά στη συνέχεια συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσαν επίσης να φαγωθούν. Τα πρώτα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα από τα τέλη Αυγούστου στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Η τιμή δεν έχει ακόμη καθοριστεί και η εταιρεία θα συλλέξει τα σχόλια των πελατών από τις πρώτες παρτίδες για να βελτιώσει τη συνταγή, το όνομα και τη συσκευασία του προϊόντος πριν από την πλήρη κυκλοφορία. Το κόστος θα είναι υψηλότερο από τα κανονικά παϊδάκια, τα οποία είναι γενικά ένα φθηνό προϊόν κρέατος.

Οι κατασκευαστές κρέατος φυτικής προέλευσης συνεχίζουν να καινοτομούν, αλλά ορισμένες μεγάλες εταιρείες του κλάδου είχαν πτώση των πωλήσεων και αναρωτιόμαστε γιατί.

Η μείωση της παραδοσιακής κατανάλωσης κρέατος στις πλούσιες χώρες, όπου οι άνθρωποι ήδη τρώνε περισσότερο κόκκινο κρέας από ό,τι είναι υγιεινό, είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη γεωργία κυριαρχούνται από εκείνες που προέρχονται από την κτηνοτροφία, ιδίως από τα βοοειδή, οι οποίες αποτελούν το 15% όλων των παγκόσμιων εκπομπών.

Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Να τα φάτε μόνοι σας!