«Ο Λαρς φον Τρίερ ψάχνει για σύντροφο/μούσα». Θα μπορούσε άνετα να είναι μια ταινία του Δανού σκηνοθέτη των Nymphomaniac , Dogville και The Idiots. Είναι όμως ένα Instagram ποστ που μπορεί και να μετανιώσει αργότερα. Ο Φον Τρίερ, ο οποίος έχει παντρευτεί δύο φορές στο παρελθόν, ανακοίνωσε τον περασμένο Αύγουστο ότι είχε διαγνωστεί με τη νόσο του Πάρκινσον και ότι θα έκανε ένα διάλειμμα από την καριέρα του.

«Λοιπόν, πριν πνιγώ στην αυτάρεσκη διαφήμιση, επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα: είμαι 67 ετών. Έχω νόσο του Πάρκινσον, Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή, και αυτή τη στιγμή, ελεγχόμενο αλκοολισμό. Εν ολίγοις, με λίγη τύχη, θα πρέπει να έχω μερικές αξιοπρεπείς ταινίες μέσα μου».

Και συνέχισε: «Όλα αυτά παρουσιάζονται σαν μια διαφήμιση επικοινωνίας παλιάς σχολής, όπου εγώ, χωρίς να γνωρίζω το παραμικρό για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψάχνω για μια σύντροφο και μούσα. Και παρ’ όλη τη γκρίνια, εξακολουθώ να επιμένω ότι σε μια καλή μέρα, στη σωστή παρέα, μπορώ να είμαι ένας γοητευτικός σύντροφος». Στη συνέχεια, ζήτησε «όλες οι ερωτήσεις σχετικά με αυτήν τη διαφήμιση» να σταλούν στη διεύθυνση bill.mrk.lars@gmail.com.

Σταθερά αντισυμβατικός. Δεν πέσαμε κι από τα σύννεφα βλέποντας  ότι ο Λαρς φον Τρίερ ψάχνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Απλά δεν πήγε στα DM όπως συνηθίζεται. Προφανώς, είναι αρκετά περίεργο για έναν παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτη να ζητά ανοιχτά κοπέλα στα social media. Η αγγελία του δεν φαίνεται να έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ούτε ένας follower δεν έχει σχολιάσει την ανάρτησή του. Δεν ξέρουμε τι γίνεται στα dm του.

Ο σκηνοθέτης έχει παντρευτεί στο παρελθόν δύο φορές, με τους δύο γάμους να καταλήγουν σε διαζύγιο. Το 2017, η Ισλανδή τραγουδίστρια Björk περιγράφει λεπτομερώς την υποτιθέμενη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη στα χέρια του Λαρς φον Τρίερ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Dancer in the Dark του 2000.