Θα έχετε σίγουρα διαβάσει για τις ουρές που σχηματίζονται στο Κτηματολόγιο Αθηνών τις τελευταίες μέρες αφού δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνετε. Εγκλωβισμένοι στην Αθήνα είστε, λεφτά δεν έχετε, διακοπές δεν θα πάτε. Ε, τι καλύτερο από το να διαβάζετε ανούσιες ειδήσεις στο κινητό;

Στο θέμα μας.

Στην οδό Αριστοτέλους και στο Κτηματολόγιο Αθηνών γίνονται μεταμεσονύκτια παρτάκια από πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν. Σήμερα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου σε Αθήνα και Πειραιά (στη συνέχεια και αλλού) θα μπορούν να λαμβάνουν αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά και να παρακολουθούν την εξέλιξη ζωντανά στο κινητό τους, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν στην ουρά. Μέχρι τότε, πάρτι.

Η κάμερα της εκπομπής «Συνδέσεις» της ΕΡΤ βρέθηκε από νωρίς το πρωί έξω από το Κτηματολόγιο Αθηνών και κατέγραψε τον κόσμο που είχε πάρει μαζί του καρέκλες λες και πάνε για κάμπινγκ ώστε να μην στέκονται όρθιοι. Ακόμα, υπήρχε διπλή σειρά αυτοκινήτων στον δρόμο με αρκετούς να περιμένουν μέσα στο αυτοκίνητό από αργά ενώ άλλοι ήταν μέσα σε πολυκατοικίες.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ συνομίλησε με πολίτη που καθόταν σε καρέκλα από τα μεσάνυχτα και είχε αριθμό προτεραιότητας 35. Όπως τόνισε «ήρθα από τις 00:10 το βράδυ με καφεδάκι, τσιγαράκι. Μια χαρά…» και όλα αυτά, με αύρα μαθητή που πήγε να γράψει πανελλαδικές χωρίς να τον νοιάζει τίποτα, Ερωτηθείς για την πολύωρη αναμονή και αν αγχώθηκε σε σχέση με τις χθεσινές εικόνες είπε ότι δεν τον νοιάζει και τόνισε «εγώ ήρθα να πιω το καφεδάκι μου να περιμένω. Αν προλάβω πρόλαβα, αν δεν προλάβω την επόμενη φορά».

Γνήσιος, χαλαρός Έλληνας.