Γνωρίζετε την αδυναμία μας σε αυτές τις «ειδήσεις». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι γράψαμε πριν από μερικές ημέρες για την πρώτη βόλτα του Toco, του ανθρώπου που έγινε σκύλος ή για τον άνθρωπο που έγινε λύκος -μήνες πριν, always ahead.

Τώρα, ήρθε η ώρα και η στιγμή να γράψουμε κάτι άλλο, κάτι το οποίο είναι ακόμα πιο σημαντικό(;) από τις δύο περιπτώσεις που αναφέραμε στην εισαγωγή. Ένας ζωολογικός κήπος στην ανατολική Κίνα, που λέτε, αναγκάστηκε να αρνηθεί ότι μερικές από τις αρκούδες του μπορεί να είναι στην πραγματικότητα άνθρωποι με στολές. Μην γελάτε, είναι σοβαρό.

Οι εικόνες ενός ζώου που στεκόταν όρθιο για αρκετή ώρα, όπως και το πώς έμοιαζε το πίσω μέρος του, προκάλεσαν διάφορα ερωτήματα. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι δεν είναι ασυνήθιστο οι αρκούδες να στέκονται στα πίσω πόδια τους για να έχουν καλύτερη θέα στο περιβάλλον τους.

Αλλά.

Όταν εμφανίστηκαν φωτογραφίες μιας αρκούδας του ζωολογικού κήπου Hangzhou να στέκεται στην άκρη του περιβόλου της με τη γούνα της να πέφτει πάνω από τα πόδια της, υπήρξαν κατηγορίες ότι μπορεί πράγματι να ήταν υπάλληλος ζωολογικού κήπου με μεταμφίεση. Το βίντεο, είναι η αλήθεια, παίζει αρκετά με τη φαντασία μας.

«Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι στέκομαι σαν άνθρωπος», ανέφερε μια ανάρτηση από τον ζωολογικό κήπο Hangzhou στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γραμμένη από τη σκοπιά της Angela, μιας αρκούδας Μαλαισίας όπως λέγεται. Οι αρκούδες Μαλαισίας έχουν το μέγεθος μεγαλόσωμων σκύλων, με ύψος το πολύ 1,3 μέτρα στα πίσω πόδια τους, σε σύγκριση με τις γκρίζες αρκούδες και άλλα είδη, τα οποία μπορεί να φτάσουν τα 2,8 μέτρα, σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο.

Σε μια ηχογράφηση που κυκλοφορεί στο WeChat, εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου είπε ότι το ζώο ήταν πραγματικό και ότι μια κρατική εγκατάσταση δεν θα επιχειρούσε ποτέ μια τέτοια εξαπάτηση. Εμείς, θα αφήσουμε το βίντεο εδώ…