Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από την ιστορία του ανθρώπου που έγινε σκύλος. Πριν μερικούς μήνες σας είχαμε μεταφέρει τις ανησυχίες του, όταν σε μια ιντερνετική εξομολόγηση σαν και αυτές που διαβάζετε στο Facebook από πάρα πολύ σημαντικά άτομα, είχε δηλώσει ότι «οι φίλοι και η οικογένειά μου φάνηκαν πολύ ξαφνιασμένοι όταν έμαθαν ότι έγινα ζώο». Εντάξει, δεν έγινε και λύκος, σκύλος έγινε.

Τώρα, καλοκαίρι πια και με τη ζέστη να επιβαρύνει το ήδη κλονισμένο μας νευρικό σύστημα, ο Ιάπωνας με το όνομα Toco έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση. Η κάμερα ενός γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού, μάλιστα, ήταν εκεί για να καταγράψει την ιστορική αυτή στιγμή διότι, όπως όλοι γνωρίζουμε, ένα μικρό βήμα για τον Toco, είναι ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα.

Σε προηγούμενα βίντεο που είχε ανεβάσει στο κανάλι του στο YouTube το εκκεντρικό μπόρντερ κόλεϊ, εμφανίζεται να παίζει σε μια αυλή σπιτιού στα τέσσερα και να κάνει διάφορα κόλπα με σκοπό να κερδίσει μερικές λιχουδιές σαν καλό σκυλάκι που είναι. Βρε το άτιμο, είναι παιχνιδιάρικο. Έλα εδώ, ρε. Αχ, θα σε φάω!

Στο νέο υλικό που δημοσίευσε στο κανάλι του με τίτλο «Θέλω να γίνω ζώο», ο Τόκο περπατάει σε πάρκο με λουρί, μυρίζει άλλα σκυλιά και κυλιέται στο έδαφος. Να σας πούμε την αλήθεια ο μόνος λόγος που γράφτηκε αυτό το κείμενο είναι για να δείτε την τούμπα του και να αναρωτηθείτε πόσο απέχετε από το να κάνετε ακριβώς το ίδιο ένα ζεστό μεσημέρι στο γραφείο.

«Έγινα κόλεϊ, εκπληρώνοντας ένα όνειρο που είχα από παιδί» αναφέρουν οι υπότιτλοι στο ξεκίνημα του βίντεο, που έχει συγκεντρώσει πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές. Πάντως, αν έχετε βαρεθεί να μετράτε το βάθος της ψυχολογικής σας κατάρρευσης, δείτε το βίντεο και όλα θα πάνε καλύτερα.