Τις τελευταίες στιγμές του κτηνοτρόφου που βρέθηκε απανθρακωμένος μετά τη φωτιά στον Άγιο Γεώργιο Φερών Μαγνησίας Βόλου φέρεται να κατέγραψε βίντεο της ΕΡΤ. Αυτή η πρόταση είναι πλέον fake news και το επιβεβαίωσε με ανάρτησή του ο ίδιος ο κτηνοτρόφος που είναι ευτυχώς ζωντανός.

Τι είχε πει η ρεπόρτερ της ΕΡΤ; «Καταρχήν να πω τα βαθιά μου συλλυπητήρια για τον κτηνοτρόφο που κάηκε που τον φωνάζαμε να φύγει από τα πρόβατα γιατί θα τον έπιανε η φωτιά. Η κάμερα της ΕΡΤ έχει απαθανατίσει την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να σώσει τα πρόβατά του και τον αδελφό του να τον τραβάει. Αν κάνετε ένα flash back στα πλάνα και στις συνδέσεις μας θα τον δείτε να κάνει την προσπάθειά του για να σώσει τα ζώα του. Μόλις τώρα συνειδητοποίησα και ταυτοποίησα τον άνθρωπο που φωνάζαμε να φύγει από εκεί γιατί θα καιγόταν».

Οι πληροφορίες της ΕΡΤ διαψεύστηκαν και αποδείχτηκε ότι ο εικονιζόμενος δεν είναι ο 45χρονος βοσκός που έχασε τελικά τη ζωή του στη φωτιά. Η είδηση ανακυκλώθηκε από ειδησεογραφικά sites. Ωστόσο, σύμφωνα με τα Ελληνικά HOAXES, ο ισχυρισμός αυτός είναι ψευδής.

Συγγνώμη σε ζωντανή σύνδεση ζήτησε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Φρόσω Παύλου, καθώς, όπως αποδείχτηκε, ο άνδρας που είχε «πιάσει» χτες στο πύρινο μέτωπο της Μαγνησίας η κάμερα του κρατικού καναλιού, να ζητάει βοήθεια για να σώσει τα ζώα του, ενώ άνθρωποι τριγύρω, αλλά και οι δημοσιογράφοι τον καλούσαν να απομακρυνθεί από τη φωτιά, δεν ήταν, τελικά, εκείνος που εντοπίστηκε αργότερα μέσα στην ημέρα νεκρός.

«Οφείλουμε να προχωρήσουμε σε μια διόρθωση σε σχέση με κάτι που ειπώθηκε στο χθεσινό ρεπορτάζ και αφορά τον άτυχο κτηνοτρόφο που έχασε τη ζωή του στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, προσπαθώντας να σώσει τα ζώα του. Από λάθος πληροφόρηση ειπώθηκε ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο που σε προγενέστερη σύνδεσή μας είχε καταγραφεί από τον τηλεοπτικό μας φακό να προσπαθεί να σώσει τα ζώα του. Ειπώθηκε ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο, πράγμα το οποίο εν συνεχεία διαπιστώθηκε για λάθος. Ζητάμε συγγνώμη γι’ αυτό το λάθος που έγινε υπό την πίεση των εξελίξεων, την ώρα του ρεπορτάζ» ανέφερε η δημοσιογράφος Φρόσω Παύλου.

“Δεν αληθεύει ότι τα υπό εξέταση πλάνα απεικονίζουν τον 45χρονο βοσκό που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει ένα κοπάδι από πρόβατα που είχαν εγκλωβιστεί σε ποιμνιοστάσιο. Τα πλάνα, που προέρχονται από απευθείας σύνδεση της ΕΡΤ την 26η Ιουλίου του 2023 από το Σέσκλο Μαγνησίας, απεικονίζουν τις προσπάθειες του 25χρονου ηλεκτροσυγκολλητή Στέργιου Καπουράνη να διασώσει ένα κοπάδι προβάτων”.