Να παίξει το soundtrack από το X-Files παρακαλώ… Τέλεια. Ξεκινάμε. Τα μέλη του Κογκρέσου είχαν μια Τετάρτη διαφορετική καθώς πραγματοποιήθηκε ακρόαση για τα ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα (UAP) που έχουν καταγραφεί από πιλότους. Έχουν ένα κόλλημα με αυτά οι Αμερικανοί, μην τους παρεξηγείτε.

Ενώπιον των βουλευτών βρέθηκαν πρώην αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και μίλησαν για τα μυστηριώδη οχήματα με εξίσου μυστηριώδεις ιδιότητες που εμφανίστηκαν μπροστά στα μάτια τους πριν ή μετά την κατανάλωση έξτρα λαρτζ μπέργκερ γουιθ φράιζ εντ σόουντα.

Οι βουλευτές, με τη σειρά τους, ζήτησαν εξηγήσεις και αναρωτήθηκαν μήπως όλα αυτά που λένε οι αξιωματικοί, είναι τελικά κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα, ένα μυστηριώδες κινεζικό μπαλόνι και τίποτα παραπάνω. Σαφείς απαντήσεις δεν πήραν αλλά άκουσαν πολλές θεωρίες. Έτσι γίνεται συνήθως.

Οι αποκαλύψεις και οι ισχυρισμοί του Ντέιβιντ Γκρους, ο οποίος εργαζόταν ως αναλυτής στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ήταν συνταρακτικές, τόσο συνταρακτικές που μας σηκώθηκε η τρίχα. Ο Γκρους έχει ισχυριστεί ότι η αμερικανική κυβέρνηση κρύβει πάνω από 10 περιστατικά συντριβής εξωγήινων διαστημοπλοίων και ότι έχει μιλήσει με δεκάδες άτομα που γνωρίζουν για το ζήτημα. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αντιγράψουν την εξωγήινη τεχνολογία, ωστόσο ο ίδιος δεν είχε πρόσβαση στα προγράμματα, τα οποία διαρκούν δεκαετίες.

Για να το λέει, έτσι θα είναι.

Σε ερωτήσεις που δέχτηκε, ο Γκρους είπε ότι εντοπίστηκαν βιολογικά δείγματα στα σημεία πρόσκρουσης. Ήταν «μη ανθρώπινα δείγματα», ανέφερε. Αλλά, όταν ρωτήθηκε αν έχει δει ο ίδιος κάποιο εξωγήινο διαστημόπλοιο, αρνήθηκε να απαντήσει.

Τέλος, μίλησε ανοιχτά για τους φόβους του: φοβάται για τη ζωή του καθώς όπως είπε, γνωρίζει πρόσωπα που έπαθαν κακό για να μην αποκαλύψουν όσα γνώριζαν για τα UAP. Από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Φράβορ, πρώην πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού είπε ότι το 2004, ενώ πετούσε με το μαχητικό του, είχε δει ένα μυστηριώδες κυλινδρικό όχημα που έμοιαζε με μεγάλη φιάλη προπανίου (μπουμ). Το UAP κινούνταν πάνω από το νερό με απότομες κινήσεις, ενώ όταν επιχείρησε να το παρακολουθήσει εξαφανίστηκε. Το περιστατικό, από το οποίο υπάρχει βίντεο, δεν ερευνήθηκε ποτέ

Ο Ράιαν Γκρέιβς, επίσης πρώην πιλότος μαχητικών για το Πολεμικού Ναυτικού, είπε ότι σμήνος του είχε εντοπίσει πολλές φορές μυστηριώδη αντικείμενα που έμεναν ακίνητα, παρά τους πολύ ισχυρούς ανέμους.

Κάλεσε δε και άλλους πιλότους να βγουν στο προσκήνιο και να μιλήσουν για όσα γνωρίζουν. «Αν είναι ξένα drones, είναι πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, αν είναι κάτι άλλο, είναι θέμα της επιστήμης, σε κάθε περίπτωση είναι πρόβλημα ασφάλειας πτήσεων», εξήγησε.

Για την ώρα δεν υπάρχει καμία ένδειξη εξωγήινης ζωής, ούτε διαστημόπλοια που κινούνται με τρόπο που αψηφά τους νόμους της φυσικής. Υπάρχει, πάντως, κόσμος που τα πιστεύει και που έφτασε να ακουστεί ως και στο Κογκρέσο. Έρευνες δείχνουν ότι τέσσερις στους 10 Αμερικανούς πιστεύουν ότι υπάρχουν ιπτάμενα αντικείμενα από άλλους πλανήτες, ενώ ένας στους 10 υποστηρίζει ότι έχει δει UFO.