Δείξτε μας τα πιο καθαρά νερά του κόσμου και εμείς θα σας δείξουμε τον Θερμαϊκό. Και ξέρετε γιατί; Γιατί μας αρέσουν οι εκπλήξεις. Πριν λίγο καιρό είχαμε ποντικάκια, τώρα έχουμε ολόκληρο γήπεδο 5×5. Προσοχή, δεν μιλάμε για κατασκευή που πάνω της κτίστηκε το γήπεδο, όχι. Μιλάμε για χλοοτάπητα πάνω στο νερό. Το τονίζουμε αυτό για να καταλάβατε τη σημαντικότητα του έργου και το πόσο μπροστά είναι στη Θεσσαλονίκη. Ντουμπάι, πονάς.

Όπως διαβάζουμε στο εξαιρετικό και διαφωτιστικό ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Αλεξιάδη στο grtimes.gr, αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το πιο τουριστικό κομμάτι της Θεσσαλονίκης καθώς η παραλία της έχει πλημμυρίσει από φύκια, πλαστικά σκουπίδια που επιπλέουν, ανάμεσά τους μπουκάλια, είδη θαλάσσης, ένα βαρέλι και νεκρά πτηνά.

Ένα βαρέλι. Μας συγχωρείτε, δεν ξέρουμε γιατί γελάμε, ας προχωρήσουμε παρακάτω.

Στις φωτογραφίες και το βίντεο που μοιράστηκε το GRTimes, βλέπουμε ότι υπάρχουν μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων στα πιο πολυσύχναστα σημεία της παραλίας, ένα τσακ πιο δίπλα από το Λευκό Πύργο, και κοντά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με φόντο το σούπερ λουξ Μακεδονία Παλλάς.

Τέλος, σύμφωνα με το GRTimes, εκτός από την τραγική εικόνα, σε πολλά σημεία υπάρχει και δυσοσμία από τα φύκια που αποσυντίθενται γρήγορα λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών.

Ένα γήπεδο σαν και αυτό έλειπε από τη χώρα μας, θα πούμε εμείς.