Χαίρετε κυρίες και κύριοι, καλώς ήρθατε στη Μηχανή του Χρόνου. Γυρίζουμε στις 21 Ιουλίου 2022, περίπου ένα χρόνο πριν όταν και πάλι, η χώρα μας είχε να αντιμετωπίσει καταστροφικές πυρκαγιές. Τι έγραφε εκείνη τη μέρα το Provocateur; Για το πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας φυσικά.

Πιο συγκεκριμένα:

«Η Ελεύθερη Ώρα, η καλύτερη, η πιο «προχώ», η πιο αντικειμενική, η πιο πατριωτική εφημερίδα της χώρας μας, έκανε γνωστούς σε όλους εμάς τους πιστούς ακόλουθούς της, τους αποκλειστικούς υπεύθυνους πίσω από τις καταστροφές στην Πεντέλη. Φυσικά και είναι οι Iron Maiden. Νευριάσατε τον Μπρους Ντίκινσον με το καπνογόνο και μας έριξε κατάρα. Τι περιμένατε δηλαδη; Το ίδιο συνέβη και με το Μάτι. Τρεις μέρες πριν είχαν δώσει συναυλία στη Μαλακάσα. Τα στοιχεία και η αλήθεια είναι μπροστά μας, εσείς δεν θέλετε να τα δείτε.

«Μας έκαψαν οι σατανάδες». Καλά τα λένε! Στον υπέρτιτλο διαβάζουμε: «Έπιασαν τόπο οι επικλήσεις των Iron Maiden στο “θηρίο 666”» για να φτάσουμε στον υπότιτλο: «50.000 θεατές στο ΟΑΚΑ συμμετείχαν -άθελά τους ως επί το πλείστον- σε δαιμονική τελετή, υπό τους ήχους του Μπαφομέτ και εν συνεχεία ξέσπασε η οργή του Θεού στην Αττική Γη». 

Ένα χρόνο μετά, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Από όλες τις απόψεις. Η Ελλάδα καίγεται, στη Ρόδο μιλάμε για τεράστια καταστροφή και η μόνη διαφορά, είναι ότι τη θέση των Iron Maiden πήραν οι Guns N’ Roses. Ναι, η Ελεύθερη Ώρα χτύπησε ξανά και μπορεί να μην έκανε την αναφορά στον Μπάφο-μετ, αλλά έπαιξε τις λέξεις με ένα ακόμα ψύχραιμο πρωτοσέλιδο που έκανε τα περίπτερα που κοσμεί να λάμπουν από προοδευτισμό και καθαρή σκέψη.

«Δαιμονική τελετή με Guns N’… Rdodes» και «το ροκ συγκρότημα με έμβλημά του το… ρόδο, τραγουδούσε τη… συμπάθειά του στο διάβολο σε δεκάδες χιλιάδες εκστασιασμένους ελληνόφωνους, ενώ η Ρόδος βίωνε σκηνές Αποκάλυψης!

Εν τω μεταξύ στη Ρόδο.