Πολύ ροζ. Πιο πολύ ροζ δεν γίνεται. Η Barbie και η ταινίας της (μπορείτε να διαβάσετε εδώ την κριτική μας), έχει κατακτήσει τον κόσμο. Το αν αξίζει να ξεκινάει από αυτή η συζήτησή σας όταν βγαίνετε για ποτό, δεν ξέρουμε, αλλά σίγουρα, η Μάργκοτ Ρόμπι και η παρέα της βρίσκονται στο επίκεντρο. Μέχρι και μπιφ με Pipipo ke Tsontson είχαμε, σκεφτείτε πόσο πολύ μας απασχολεί και πόσο μας έχει επηρεάσει όλη αυτή η -ενοχλητική είναι η αλήθεια- προώθηση.

Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι, με την live-action ταινία της Barbie, η Barbiemania βρίσκεται σε έξαρση. Και ενώ οι σκληροπυρηνικοί συλλέκτες σπεύδουν να αγοράσουν την περιορισμένης έκδοσης συλλογή της Mattel, με Barbie εμπνευσμένες από την ταινία, ο «θόρυβος» φαίνεται να έχει αυξήσει και τη ζήτηση για συλλεκτικές vintage κούκλες. Και σας ρωτάμε: Θα μπορούσατε να έχετε μια κούκλα αξίας εκατοντάδων δολαρίων/ευρώ που μαζεύει σκόνη στα βάθη της παιδικής σας ντουλάπας;

Οι πιθανότητες είναι λίγες αφού γεννηθήκατε και μεγαλώσατε στο Γαλάτσι, όχι στο Αμέρικα. Αλλά ποτέ δεν ξέρετε.

Η αξία οποιασδήποτε Barbie μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης, της σπανιότητας και της δημοτικότητας και η αγορά μιας κούκλας μπορεί να παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις με την πάροδο του χρόνου, ανάλογα με τις τάσεις και τις προτιμήσεις των συλλεκτών.

Έτσι, επειδή νοιαζόμαστε για εσάς, συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο πολύτιμες και περιζήτητες κούκλες Barbie που έχουν πιάσει υψηλές τιμές μέσα στα χρόνια, από την πρώτη Barbie μέχρι σπάνιες κούκλες ειδικών εκδόσεων. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να δουλέψετε ξανά στη ζωή σας.

Lorraine Schwartz Barbie (2010): 7,500 δολάρια

Celebration 2000 Barbie (2000): 11,000 δολάρια

Original Barbie (1959): 27,450 δολάρια

De Beers 40th Anniversary Barbie (1999): 85,000 δολάρια

Stefani Canturi Barbie (2010): 302,500 δολάρια