Ένα μέρος και η εικόνα που το συνοδεύει, μπορεί να αλλάξει δραματικά ανάλογα με το αν ο ήλιος έχει ανατείλει ή έχει ήδη δύσει. Ο φωτογράφος Stephen Wilkes προκάλεσε τον εαυτό του, βρήκε τη δύναμη, πήρε την κάμερά του και προσπάθησε να αποτυπώσει όλες αυτές τις αλλαγές μέσα στο 24ωρο, στη σειρά του Day to Night: From Africa to Nantucket.

Αυτές οι φωτογραφίες με τοπία συνδυάζουν απρόσκοπτα πολυάριθμες εικόνες που τραβήχτηκαν σε διαφορετικές ώρες της ημέρας σε μια, όμως, καθηλωτική λήψη. Με λίγα λόγια, κάνει ένα πολλές διαφορετικές φωτογραφίες από το ίδιο ακριβώς σημείο.

Οι φωτογραφίες του Wilkes μεταφέρουν τους θεατές σε τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, όπως ο φάρος Brant Point στο Nantucket και η λίμνη Chilo στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά. Στη μία άκρη κάθε εικόνας υπάρχει μια απεικόνιση της ημέρας και καθώς τα μάτια μας κινούνται στη σύνθεση που μας προσφέρει, ταξιδεύουμε μέσα στο χρόνο μέχρι να νυχτώσει στην ίδια τοποθεσία.

Για να δημιουργήσει μια τέτοια απεικόνιση, ο Wilkes έπρεπε να συγχωνεύσει εκατοντάδες λήψεις, απαιτώντας σχολαστική επεξεργασία και σύνθεση για να επιτύχει το τελικό αποτέλεσμα και, τελικά να παίξει με το μυαλό μας.

Κάθε εικόνα παρουσιάζει μια εκπληκτική άποψη ενός μόνο σημείου, αν και το πέρασμα του χρόνου είναι πιο εμφανές σε ορισμένα σημεία από ό,τι σε άλλα. Για παράδειγμα, στην εικόνα της Μανιτόμπα του Καναδά, η οποία βρίσκεται πολύ βόρεια, η μέρα και η νύχτα είναι σχεδόν πανομοιότυπες. Ενώ, στη λήψη του Εθνικού Πάρκου Σερενγκέτι στην Τανζανία, βλέπουμε μια πολύ πιο ξεκάθαρη μετάβαση από τους σκοτεινούς τόνους του απογεύματος στο καθαρό φως του ήλιου της ημέρας.