Τα περνάμε υπέροχα. Τι, όχι; Εντάξει, μάλλον όχι αφού όπως μαθαίνουμε, την ώρα που ιδρώνουμε από τον Κλέων, ένα νέο κύμα καύσωνα κατευθύνεται ήδη προς τη Γηραιά Ήπειρο. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι μετεωρολόγοι και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τους πιστέψουμε. Ας μην τρέχουμε όμως, ας ασχοληθούμε με το τώρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Δημήτρη Ζιακόπουλο, την Παρασκευή 14 Ιουλίου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 41 έως 44 βαθμούς (το ζούμε ήδη), ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές κατευθύνσεις με εντάσεις έως και 5-6 μποφόρ. Το Σάββατο (15/7) και την Κυριακή (16/7) αναμένεται να πέσει λίγο η θερμοκρασία, με την ένταση των ανέμων όμως να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και να αυξάνεται σταδιακά.

Επίσης, από Δευτέρα 17 του μήνα έως και την Τετάρτη 19 Ιουλίου, η ένταση των ανέμων θα ενισχυθεί σημαντικά και ενδέχεται οι ρίπες να φθάνουν μέχρι τα 8 μποφόρ λες και δεν είχαμε άλλη δουλειά Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, γύρω στους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Θα στάξετε.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, το πρώτο 40άρι για φέτος στην Αττική σημειώθηκε περίπου στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης (13/7) στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ στο Άργος ο υδράργυρος έφτασε τους 42°C. Και πού είστε ακόμα…

Και ενώ σε ολόκληρη τη χώρα η ζέστη έχει γίνει αφόρητη με τον Κλέων να γελάει μαζί μας, στο EΡΤflix έχουν κέφια και αποφάσισαν να μοιραστούν μαζί μας ένα βίντεο το οποίο μίλησε στην καρδούλα μας. Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση, ελπίζουμε να μην βρίσκεστε και τώρα, όσα διαβάζετε αυτές τις λέξεις.

Τη γνωστή σκηνή από το Σπιρτόκουτο, αυτό βρήκαμε στον επίσημο λογαριασμό του ΕΡΤflix στο Twitter και πιάσαμε τον εαυτό μας να ξέρει τον διάλογο απ’ έξω. Λογικό, η ταινία αυτή έχει μεγαλώσει γενιές. Το ερκοντίσιον, παιδιά, το ερκοντίσιον.