Στη Σαντορίνη φωτογράφοι επαναλαμβάνουν ένα ουσιαστικά τυποποιημένο είδος φωτογραφίας με φόντο τα κατάλευκα ασβεστωμένα σπίτια και το μπλε του Αιγαίου και την εκάστοτε τουρίστρια να αναπαράγει το στυλ των περιοδικών μόδας. Ενα πακέτο οκτώ φωτογραφιών του είδους φτάνει στα 550 ευρώ για ένα άτομο.

Η εταιρεία Flying Dress Photo, μια επωνυμία που σημαίνει «φωτογραφία με ιπτάμενο φόρεμα» προσφέρει φωτογραφίες διακοπών που έχουν στόχο να αναρτηθούν στο Instagram.Η «βασίλισσα» του φορέματος που πετάει ονομάζεται Evgenia Volokitina, και μάλιστα από το 2016 έχει ιδρύσει και μία εταιρεία που ονομάζεται Santorini Dress, μαζί με τον σύζυγό  της, Kirill Babenkov.

Οι δυο τους ήταν φωτογράφοι γάμων και πορτρέτων. Όμως η νέα «καριέρα» τους ξεκίνησε όταν ο Babenkov δούλευε σε μία φωτογράφιση στην Δομινικανή Δημοκρατία. Όταν ο στυλίστας πρόσθεσε μία μακριά ουρά σε ένα φόρεμα, για να κάνει τη λήψη πιο δραματική, ο φωτογράφος είχε την ιδέα να αντιγράψει το κόνσεπτ αυτής της φωτογράφισης και να το προσφέρει σε τουρίστες. Έκτοτε, επέκτειναν την επιχείρησή τους στην Ιταλία, την Κούβα και το Ντουμπάι, όπως διαβάζουμε στο CNN.

Αυτές οι εικόνες, γνωστές ως φωτογραφίες με «ιπτάμενο φόρεμα», ξεκίνησαν στο γραφικό νησί της Σαντορίνης και έκτοτε έγιναν δημοφιλείς σε άλλα τουριστικά σημεία όπως το Ντουμπάι, το Τουλούμ και η Ιταλία.

Οι πελάτες ζητούν πρόσθετες υπηρεσίες και η επιχείρηση τις προσφέρει με αδρό τίμημα: τη μεταφορά προς και από το εντυπωσιακό τοπίο της φωτογράφισης που συνήθως χρεώνεται με 90 ευρώ, το μακιγιάζ και το χτένισμα που φτάνει στα 300 ευρώ και τον προσωπικό βοηθό που γνωρίζει πώς να κάνει το φόρεμα να ανεμίζει προκαλώντας ένα εντυπωσιακό οπτικό εφέ. Αυτός συνήθως χρεώνει άλλα 50 ευρώ. Και αν κάποια πελάτισσα θέλει να αλλάξει περισσότερα φορέματα, τότε πληρώνει άλλα 120 ευρώ. Το πλήρες πακέτο όλων των υπηρεσιών του είδους μπορεί να φτάσει στα 1.500 ευρώ.

Η μέση λήψη διαρκεί μόλις μία ώρα – αλλά οι φωτογραφίες μπορούν να διαρκέσουν για πάντα.