Το Υποθαλάσσιο Μουσικό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε σε μια προστατευμένη περιοχή περίπου 10 χιλιόμετρα νοτίως του Μπικ Πάιν Κι, έχει επίσης στόχο να ενθαρρύνει τις «οικολογικές» καταδύσεις. Η ωκεάνια playlist περιλάμβανε το Yellow Submarine των Beatles, το Fins του Τζίμι Μπάφετ και το θέμα της Μικρής Γοργόνας. Το όλο θέαμα έκαναν ακόμη πιο εντυπωσιακό οι «γοργόνες» και τα άλλα κοστούμια των μουσικών.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στον ύφαλο Looe Key Reef περίπου έξι μίλια (10 χιλιόμετρα) από το Big Pine Key. Η εκδήλωση στον μοναδικό ζωντανό κοραλλιογενή ύφαλο των Ηνωμένων Πολιτειών αύξησε την ευαισθητοποίηση σχετικά με το πώς οι δύτες μπορούν να προστατεύσουν τον ύφαλο μην αγγίζοντας τα κοράλλια ή αφήνοντας απορρίμματα κάτω από το νερό, χρησιμοποιώντας σημαδούρες πρόσδεσης αντί να αγκυροβολούν κατά τη βάρκα, σεβόμενοι τις σημαίες κατάδυσης και άλλους τρόπους ελαχιστοποίησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Οι μελωδίες διανθίζονταν με μηνύματα ευαισθητοποίησης σχετικά με τρόπους περιορισμού των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στους παγκόσμιους κοραλλιογενείς υφάλους, οι οποίοι λόγω πλούσιας βιοποικιλότητας αποκαλούνται και «τροπικά δάση της θάλασσας», διαβάζουμε στον Associated Press..