Ο Παύλος και ο Νικόλαος, οι γιοι του 100% χρήσιμου για τη χώρα μας τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μίλησαν στην εκπομπή «365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου, για όλα. Μίλησαν δηλαδή για το πώς βίωσαν την περίοδο μετά την κατάργηση της βασιλείας, γιατί δεν θέλουν το επίθετο Γλύξμπουργκ, πώς ήταν να μεγαλώνουν ως παιδιά ενός βασιλιά χωρίς βασίλειο και γιατί θα ήθελαν να τους επιστραφεί η ελληνική ιθαγένεια. Αυτό το «παιδιά ενός βασιλιά χωρίς βασίλειο» μας κέρδισε.

«Το να σου αφαιρέσουν την ιθαγένεια είναι γραφειοκρατικό, το αν εγώ είμαι Έλληνας ή όχι, το ξέρω εγώ….» είπε ο Νικόλαος ενώ ο Παύλος σημείωσε ότι «μπορώ να προσφέρω κι εγώ ως αυτός που είμαι, να προσφέρω στη χώρα μας».

Για τον πατέρα τους υποστήριξαν ότι «ήταν αυστηρός αλλά πολύ αγαπητός. Τον βάραινε πάντα η ιστορία αλλά ήξερε πώς να διαλέξει τη στιγμή να είναι πατέρας μαζί με τα παιδιά και να είναι και αυτός που ήταν όποτε χρειαζόταν» ενώ για τον θάνατό του, ο Παύλος είπε: «Είναι δύσκολο, δεν το περιμέναμε τόσο σύντομα, αλλά είχε κουραστεί πολύ, Μας ήρθε ξαφνικά. Παρ’ όλα αυτά, η οικογένεια είναι πολύ δεμένη, ήθελε ο πατέρας μου να κρατάμε μία ζεστή οικογένεια. Τον βάραινε πάντα η ιστορία αλλά ήξερε πώς να διαλέξει τη στιγμή να είναι πατέρας. Όταν πέθανε ο παππούς μου είχαμε κλείσει 100 χρόνια βασιλείας». Μιλάμε για 100 χρόνια επιτυχίες.

«Είναι μεγάλη λύπη, μου λείπει ο άνθρωπος, ίσως ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Προχτές πήγα να φάω με τη μητέρα μου και είπα “θα πάω στους γονείς μου”, δεν ξέρω πόσος χρόνος θα περάσει για να το καταπιώ», παραδέχεται από την πλευρά του ο Νικόλαος. «Μας μεγάλωσε με ελληνική παιδεία. Είχαμε Έλληνα καθηγητή στο σπίτι και μετά πήγα οικοτροφείο και είμαι ευγνώμων που μπήκα στην καθημερινότητα του Έλληνα. Το να ζεις μαζί με συμμαθητές που ήταν η πρώτη τους γλώσσα τα ελληνικά αυτό με βοήθησε άρα πολύ».

Το κείμενο ανανεώνεται, είπαν πολλά ωραία. Μείνετε μαζί μας, επιστρέφουμε μετά τις διαφημίσεις.